Management

Branche
Tech in de zorg

Techaanbod in de zorg vaak traditioneler

Vooral veel  aanbod rondom ERP, BI en office.

2 november 2022

Vooral veel  aanbod rondom ERP, BI en office.

IT-bedrijven die zich richten op de zorgsector zijn vaak wat groter, maar ook traditioneler in de zin van de oplossingen en technologieën waarin zijn zich gespecialiseerd hebben. Dat concludeert Partner Navigator op basis van een analyse van de sector.

Partner Navigator analyseerde 530 bedrijven die zich richten op de zorgsector in Nederland. Qua type bedrijf hebben we dan vooral (84%) met resellers, software bedrijven en consultants te maken.

Wanneer we kijken naar de vergelijking met IT-bedrijven in het algemeen dan zijn het de wat grotere IT-bedrijven die zich op zorginstellingen richten. Qua type bedrijf hebben we vooral (84%) met resellers, softwarebedrijven en consultants te maken.

Zij leveren hun hun producten en diensten rechtstreeks aan deze instellingen. In bijna verwaarloosbare gevallen doet men dat indirect via reseller of distributeur.

Wat is de grootte van IT-bedrijven die zorgspecialist zijn?

Welke vormen van dienstverlening hebben de IT-bedrijven die zorgspecialist zijn?

We zien in de karakteristiek van de aanbieder vaak de echo van de vraagzijde. Niet alleen zijn ze wat groter, maar ook traditioneler in de zin van de oplossingen en technologieën (security, mobility, VoIP) waarin zij zich gespecialiseerd hebben. De vraag vanuit de zorgsector zal niet anders zijn dan meer traditioneel in de zin van oplossingen als ERP, security en vooral office oplossingen. Er is zeer waarschijnlijk vaak behoefte aan inzicht op basis van data, want anders was deze specialisatie minder vaak aanwezig bij de IT-bedrijven die zich op deze sector richten.

Welke softwarespecialisaties hebben IT-bedrijven die zich richten op de zorgsector?

De zorgsector is een complexe markt met een grote diversiteit aan systemen en oplossingen. Waarbij veel oudere systemen en applicaties nog steeds onvervangbaar zijn. Maar tegelijkertijd de eenvoud voorkomen die goed gekoppelde omgevingen snel mogelijk maken. Er is veel aandacht bij leverende IT-partijen voor clouddiensten. Wat een indicatie is voor veel interesse vanuit de zorgsector. Wellicht is die aandacht er om minder afhankelijk te worden van interne en in de lengte van jaren moeilijker te beheren systemen.

Welke solution-/technologiegebieden zitten in het portfolio van de IT-bedrijven die zich richten op de zorgsector?

MAGAZINE AG CONNECT

Dit artikel is ook gepubliceerd in het magazine van AG Connect (oktober 2022). Wil je alle artikelen uit dit nummer lezen, zie dan de inhoudsopgave.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.