Beheer

Zakelijke software
Teams

Teamsgebruik blijft maar stijgen

20 miljoen maandelijks actieve gebruikers meer.

© CC0 - Pexels.com Cottonbro
26 januari 2022

20 miljoen maandelijks actieve gebruikers meer.

Microsoft heeft bij de presentatie van de kwartaalcijfers aangegeven dat het aantal maandelijks actieve gebruikers van Teams opnieuw is gestegen, naar 270 miljoen.

Dat getal betekent een stijging van 20 miljoen maandelijks actieve gebruikers sinds de vorige opgave in juli 2021, meldt ZDNet. Het stijging in het aantal actieve gebruikers vlakt wel af. Volgens critici is dat ook de reden dat Microsoft tegenwoordig niet meer het aantal dagelijks actieve gebruikers opgeeft, maar is overgegaan op statistieken van maandelijks actieve gebruikers.

De afvlakking doet zich vooral voor in de groei van de zakelijke gebruikers. Daar is vermoedelijk sprake van een verzadiging. Microsoft probeert die trend te keren door Teams ook te positioneren als een videovergaderhulpmiddel voor consumenten. Zo is in de Windows 11-taakbalk standaard een knop aanwezig waarmee Teams makkelijk kan worden opgestart.

Ook meer Windows-gebruikers

Microsoft meldde ook dat er inmiddels 1,4 miljard maandelijks actieve gebruikers zijn van Windows 10 en Windows 11. In april vorig jaar stond de teller voor Windows 10 op 1,3 miljard. Het bedrijf rapporteert de cijfers over Windows 11 niet apart, vermoedelijk omdat de hogere eisen die zijn geformuleerd aan pc's om Windows 11 te kunnen draaien een remmend effect hebben op de adoptiegraad.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.