Beheer

Zakelijke software
Teams

Teams werkt nu sneller op ARM-gebaseerde PC

Vorige maand aangekondigde Arm64-versie nu beschikbaar.

19 oktober 2020

Vorige maand aangekondigde Arm64-versie nu beschikbaar.

Microsoft heeft een native Arm64-versie uitgebracht voor pc's die gebruik maken van Windows 10 on ARM. Het gaat bijvoorbeeld om Microsofts eigen Surface Pro X.

De beschikbaarheid van de nieuwe Arm64 Teams app werd door senior product manager Bill Weidenborner bekend gemaakt via een post op LinkedIn, ontdekte ZDNet. De app werd samen met de native ARM-versies van de Chromium-based Edge browser en Visual Studio Code (VS Code) vorige maand aangekondigd op Microsofts Ignite-gebruikersconferentie.

De eerste ervaringen van gebruikers met de native Arm64-versie van Teams zijn positief, zo blijkt uit een forum op Reddit, waar Windows Central melding van maakt. De nieuwe versie zou "veel stabieler" zijn dan de 32-bit versie in emulatie op ARM. Ook reageert de communicatie-app vlotter.

App-beperking

De ARM-gebaseerde pc's met Windows 10 on ARM kunnen tot nog toe alleen gebruik maken van 32-bit apps die dan in x86-emulatie draaien op het besturingssysteem. Omdat een 64-bit emulatie nog ontbreekt, is het gebruik van 64-bit apps nog niet mogelijk. De 64-bit emulatie is wel al aangekondigd en moet volgens Microsoft volgende maand in het Insiders-testprogramma verschijnen.

Maar native Arm64-apps presteren natuurlijk beter op de Windows 10-on-ARM-pc's.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.