Beheer

Personal Tech

Tablet wint nog steeds terrein in bedrijven

9 maart 2015
Het percentage bedrijven dat z'n medewerkers tabletcomputers beschikbaar stelt voor zakelijk gebruik is in de afgelopen twaalf maanden gestegen tot 28 procent. Dat is een groei van 3 procentpunten ten opzichte van de situatie begin 2014, toen een kwart van de bedrijven beschikte over zakelijke tablets.

Het totaal aantal zakelijke tablets steeg met circa 25 procent. De Apple iPad kent in de zakelijke markt het grootste aandeel: circa 76 procent. Dit concludeert onderzoeker Computer Profile op basis van zo'n 6.000 interviews die het afgelopen jaar hield met IT-verantwoordelijken van Nederlandse bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers. Voor het eerst sinds lange tijd duikt Microsoft weer op in het overzicht, met een aandeel van ongeveer 3 procent. De introductie van de Surface Pro 2 in oktober 2013 en de Surface Pro 3 in mei 2014 zullen daar de belangrijkste bijdrage aan hebben geleverd.

Hekkesluiters

De explosieve groei in het gebruik van zakelijke tablets na de introductie van de eerste iPad, is volgens de onderzoekers voorbij. Het aantal locaties dat gebruikmaakt van zakelijke tablets stijgt nog wel, maar het groeitempo is aanzienlijk afgenomen. Binnen de overheid en het onderwijs lijkt de groei zelfs tot stilstand te zijn gekomen, constateert Computer Profile. De transportsector en industrie lijken vooralsnog het minst te zien in het gebruik van tablets. Daar ligt de tabletpenetratie met respectievelijk 18 en 22 procent duidelijk onder het gemiddelde.


Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.