Management

Branche
mobiel bellen

T-Mobile timmert aan de weg in Nederland

Meer  klanten en meer winst voor T-Mobile in ons land.

© Shutterstock
9 november 2017

Meer  klanten en meer winst voor T-Mobile in ons land.

T-Mobile Nederland is in het afgelopen kwartaal verder gegroeid. De telecomprovider kreeg er meer klanten bij en zag zijn bedrijfsresultaat (ebitda) verder oplopen, zo maakte het vanochtend bekend.

De onderneming kreeg er in drie maanden 66.000 abonnees bij. Het totale aantal klanten, inclusief prepaidbellers, groeide met 4,7 procent naar een kleine 3,9 miljoen.

Het bedrijfsresultaat, een belangrijke graadmeter voor de winstgevendheid, groeide met 7,7 procent tot 98 miljoen euro. De opbrengsten daalden op jaarbasis met 1,5 procent tot 327 miljoen euro.

Veranderende roamingregels

Veel providers in Europa hebben last van de veranderde regels voor roaming. De kosten die in rekening worden gebracht bij het gebruik van de smartphone over de grens zijn binnen de EU nagenoeg afgeschaft. Die komen nu voor rekening van de providers. Eerder zei VodafoneZiggo al dat de nieuwe regels de omzet met 27 miljoen drukten.

Moederbedrijf Deutsche Telekom verhoogde donderdag zijn winstverwachting voor het hele jaar, kort nadat de gesprekken voor een fusie van zijn Amerikaanse tak T-Mobile US met branchegenoot Sprint werden stopgezet. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) komt nu uit op 22,5 miljard euro, van een eerdere prognose van 22,3 miljard euro. In het derde kwartaal bedroeg dit resultaat ruim 5,7 miljard euro.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.