Management

Branche
T-Mobile

T-Mobile passeert VodafoneZiggo op mobiele-telefoonmarkt

Na sterke aanwas nieuwe klanten nummer twee wat betreft abonnees die mobiel bellen.

Winkel van T-Mobile © CC - Flickr Mike Mozart
19 februari 2020

Na sterke aanwas nieuwe klanten nummer twee wat betreft abonnees die mobiel bellen.

Telecomprovider T-Mobile Nederland heeft vorig jaar meer nieuwe mobiele klanten verworven. Daarnaast kreeg het concern er zo'n 1,3 miljoen klanten bij dankzij de overname van de Nederlandse tak van branchegenoot Tele2. Daarmee haalt T-Mobile concurrent VodafoneZiggo in en komt het op de tweede plek te staan na marktleider KPN qua aantal klanten dat mobiel belt.

T-Mobile telde eind december samen met Tele2, dat in het begin van 2019 ingelijfd werd, dik 5,6 miljoen mobiele klanten. Ter vergelijking, VodafoneZiggo had eind vorig jaar afgerond 5 miljoen mobiele klanten. Het aantal mobiele klanten bij T-Mobile steeg in 2019 op eigen kracht met 311.000. De omzet uit mobiele diensten stuwde de totale opbrengsten tot 1,9 miljard euro, een groei van 2 procent.

Het aantal klanten bij T-Mobile met een abonnement voor vaste telefonie en thuisinternet steeg tot 619.000. In het vierde kwartaal profiteerde het telecombedrijf van veel vraag naar zijn nieuwe combi-abonnement, dat klanten die mobiele telefonie en thuisinternet afnemen voordeel biedt. Daarmee wil T-Mobile meer klanten in die tak winnen. Het concern hoopt om in 2023 minimaal 1 miljoen mensen met een telefoon- of internetaansluiting thuis te hebben.

Kostenbesparing levert resultaat

Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) dikte aan tot 502 miljoen euro. Dat is een toename van 19 procent ten opzichte van 2018. T-Mobile noemt onder meer de kostenbesparingen uit de overname van Tele2 als reden voor de betere winstgevendheid.

Volgens Deutsche Telekom, de Duitse moeder van T-Mobile, blijft een beursnotering van de Nederlandse divisie een optie. Eerder gingen al geluiden op over de mogelijke verkoop van een aantal bedrijfsonderdelen, waaronder het meerderheidsbelang in de Nederlandse provider. Volgens Deutsche Telekom hangt aan de Nederlandse tak een prijskaartje van 4 miljard euro.

Deutsche Telekom bezit 75 procent van T-Mobile Nederland. De rest is in handen van het Zweedse moederbedrijf van Tele2.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.