Overslaan en naar de inhoud gaan

T-Mobile neemt Tele 2 NL over

Telecomproviders Tele2 en T-Mobile Nederland gaan in Nederland onder een dak verder, om zo beter in staat te zijn de concurrentie aan te gaan met grote concurrenten KPN en VodafoneZiggo.
Tele2

De bedrijven zullen onder de vlag van T-Mobile verdergaan. Doel van de overname is onder meer de Nederlandse telecommarkt verder open te breken.

De combinatie kan interessantere pakketten aanbieden voor de consument en de zakelijke markt dan ieder voor zich. Samen kunnen zij beter combinaties maken van vaste en mobiele aansluitingen en zo een alternatief bieden voor de twee machtsblokken KPN en Vodafone/Ziggo.

Met het samengaan moet binnen drie jaar op jaarbasis 150 miljoen euro worden bespaard. De nieuwe combinatie is goed voor circa 2 miljard euro aan omzet en telt een klantenbestand van 4,3 miljoen abonnees. Over een eventueel verlies van banen liet de top van Tele2 zich niet uit. "Tot de fusie een feit is, is het business as usual", aldus topvrouw Allison Kirkby van Tele2.

De overname van Tele2 is onderdeel van de lange­termijn­investerings­visie van Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile. T-Mobile Netherlands Holding BV neemt 100 procent van de aandelen van Tele2 Netherlands Holding BV en haar dochterondernemingen over. Als onderdeel van de overeenkomst betaalt T-Mobile Netherlands een bedrag van 190 miljoen euro aan Tele2 Sverige AB, huidige aandeelhouder van Tele2 Netherlands Holding NV. Ook wordt het Zweedse bedrijf voor 25% procent eigenaar van T-Mobile Netherlands Holding BV.

De overname moet nog goedkeuring krijgen van de toezichthouders.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in