Management

Branche
Tele 2

T-Mobile neemt Tele 2 NL over

Samen beter in staat  te concurreren op de Nederlandse telecommarkt

15 december 2017

Samen beter in staat  te concurreren op de Nederlandse telecommarkt

Telecomproviders Tele2 en T-Mobile Nederland gaan in Nederland onder een dak verder, om zo beter in staat te zijn de concurrentie aan te gaan met grote concurrenten KPN en VodafoneZiggo.

De bedrijven zullen onder de vlag van T-Mobile verdergaan. Doel van de overname is onder meer de Nederlandse telecommarkt verder open te breken.

De combinatie kan interessantere pakketten aanbieden voor de consument en de zakelijke markt dan ieder voor zich. Samen kunnen zij beter combinaties maken van vaste en mobiele aansluitingen en zo een alternatief bieden voor de twee machtsblokken KPN en Vodafone/Ziggo.

Met het samengaan moet binnen drie jaar op jaarbasis 150 miljoen euro worden bespaard. De nieuwe combinatie is goed voor circa 2 miljard euro aan omzet en telt een klantenbestand van 4,3 miljoen abonnees. Over een eventueel verlies van banen liet de top van Tele2 zich niet uit. "Tot de fusie een feit is, is het business as usual", aldus topvrouw Allison Kirkby van Tele2.

De overname van Tele2 is onderdeel van de lange­termijn­investerings­visie van Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile. T-Mobile Netherlands Holding BV neemt 100 procent van de aandelen van Tele2 Netherlands Holding BV en haar dochterondernemingen over. Als onderdeel van de overeenkomst betaalt T-Mobile Netherlands een bedrag van 190 miljoen euro aan Tele2 Sverige AB, huidige aandeelhouder van Tele2 Netherlands Holding NV. Ook wordt het Zweedse bedrijf voor 25% procent eigenaar van T-Mobile Netherlands Holding BV.

De overname moet nog goedkeuring krijgen van de toezichthouders.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.