Beheer

Netwerken
T-Mobile komt met e-Sim in Nederland

T-Mobile brengt eSIM naar Nederland

Met eSIM kunnen iPhone en iPad-gebruikers nu ook dual sim gebruiken.

21 augustus 2019

Met eSIM kunnen iPhone en iPad-gebruikers nu ook dual sim gebruiken.

Vanaf vandaag is e-SIM ook beschikbaar in Nederland. Telecomprovider T-Mobiel biedt als eerste de elektronische simkaart aan. Zo wordt het voor iPhone- en iPad-gebruikers mogelijk om dual sim te gebruiken.

eSIM (afkorting voor embedded SIM) is de opvolger voor de bekende plastic simkaart (die in steeds kleinere fysieke vorm is 'gegroeid'). Met eSIM is geen traditionele simkaart meer nodig, de simkaart is ingebouwd in de telefoon of het device. Na het scannen van een QR-code wordt een eSIM-profiel op de telefoon gedownload en is het niet meer nodig om een simkaart in de telefoon te stoppen.

Dual SIM

Apple biedt eSIM-ondersteuning aan voor een aantal iPhones en iPads, zoals de iPhone XR of iPhone XS. Ook andere smartphonemerken bieden eSIM aan, zoals Google met zijn Pixel 2 en Pixel 3 maar die Android-telefoons zijn momenteel niet in Nederland beschikbaar.

Dual SIM komt vooral van pas als de gebruiker zowel een zakelijke als ook een privételefoon (of eigenlijk telefoonabonnement) heeft. Met dual SIM hoeven dan geen twee telefoons meer worden meegenomen, maar kan één telefoon voor beide telefoonnummers worden gebruikt.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.