Blue Coat

Symantec koopt Blue Coat

13 juni 2016
Symantec wil beveiliger Blue Coat Systems overnemen voor 4,65 miljard. Vorige week zette Blue Coat nog de eerste stappen voor een notering aan de Amerikaanse beurs.

Symantec wil met deze overname zijn aanbod voor grote organisaties versterken, zo meldt de Wall Street Journal.

Opmerkelijk is dat Blue Coat-topman Greg Clark zodra de overname rond is, aan zal treden als topman van geheel Symantec. Dat wordt dan de vierde CEO voor Symantec in vier jaar. Clark neemt de leiding over van Ajei Gopal, die nu interim de functie vervult na het vertrek in april van Michael Brown naar aanleiding van teleurstellende resultaten.

Met de overname vergroot Symantec zijn omzet bij enterprises aanzienlijk. Van de gezamenlijke totale omzet van 4,4 miljard dollar komt dan 62 procent uit beveiliging op de zakelijke markt. Dat betekent echter niet dat het bedrijf van plan is zijn consumententak te verkopen. Die is nog bijzonder winstgevend, laat Symantec weten.

Koerswijziging

Symantec werkt al enige tijd nijver aan een forse wijziging van zijn koers. Zo verkocht het begin dit jaar zijn opslagonderdeel Veritas voor 7,4 miljard dollar. Met dit geld versterkt Symantec zijn beveiligingsactiviteiten en kan het de overname van Blue Coat betalen. Die betaling geschiedt cash.

Blue Coat leverde vorige week nog de benodigde papieren in bij de SEC voor een notering aan de New York Stock Exchange (NYSE). Het bedrijf werd vorig jaar overgenomen dor investeerder Bain Capital voor 2,4 miljard dollar. Daaraan voegde Bain vorig jaar nog de beveiligers Perspecsys en Elastica over.

Bain steekt nog eens 750 miljoen dollar in Symantec en krijgt een zetel in de Raad van Bestuur van het bedrijf.

 

 

 

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.