Beheer

Security

Superveilige Blackphone moeiteloos gehackt

12 augustus 2014
De als zeer veilig aangeprezen Blackphone is door een hacker in vijf minuten gekraakt tijdens de Defcon-conferentie in de VS deze week.

Hacker Justin Case wist enkele zwakke plekken en lekken in de Blackphone te vinden. Daarmee kreeg hij binnen vijf minuten toegang tot de root zonder de bootloader te hoeven ontgrendelen. Wel was voor de hack toestemming van de gebruiker nodig. Eén lek is inmiddels gepatcht.

De Blackphone werd eerder dit jaar geïntroduceerd door Silent Circle en Geekphone. De smartphone draait onder PrivatOS. Dit OS is een door beveiliger Silent Circle aangepaste vorm van Android.

Dit bestaat uit een mengsel van veilige applicaties en Android-aanpassingen die beter kunnen laten zien en controleren wat applicaties van derden doen met de data van de gebruiker. Zo is er onder meer versleutelde VoIP aan toegevoegd en een beveiligde vorm van sms’en en Spider Oak, waarmee 5 GB aan data versleuteld kan worden opgeslagen. Ook kunnen gebruikers zoeken op Internet via een anonieme VPN-client. Dat alles moet gebruikers beschermen tegen spionerende en hackende partijen.

De makers van de Blackphone zijn in een concurrentiestrijd verwikkeld met vooral BlackBerry. Beide roepen om het hardst dat hun product het veiligst is.

Hacker Case kreeg voor zijn prestatie een t-shirt.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.