Overslaan en naar de inhoud gaan

Succesvolle softwarebedrijven gezocht

Het initiatief ontstond door onvrede over het gebrek aan zichtbaarheid deze sector die van groot belang is voor de Nederlandse economie. Binnen het programma voor innovatiestimulering door de Nederlandse overheid is deze sector bijvoorbeeld geen aparte topsector geworden. Main Capital heeft als investeringsmaatschappij heeft over de vele innovatieve en groeiende softwarebedrijven in de Nederlandse markt.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Om daar meer aandacht voor te krijgen, besloot het tot het samenstellen van een top 50 van meest succesvolle niet-beursgenoteerde softwarebedrijven.

Om het belang van de sector te onderstrepen, vestigt Main Capital nogmaals de aandacht op de prestaties van de deelnemers van de derde editie. Die realiseerden gemiddeld een groei van maar liefst 25 procent. Ook voor de export zijn de softwarebedrijven belangrijk: het aandeel van de omzet dat deze bedrijven in het buitenland genereerden, steeg van 19 naar 24 procent.

De softwaresector als geheel onderscheidt zich ook al sinds jaar en dag door een forse groei. Het Economisch Bureau van ING becijferde onlangs dat de software- en services-sector de afgelopen 20 jaar in omvang is verviervoudigd, en daarmee 2,5 maal zo snel groeide als de Nederlandse economie als geheel. De softwaresector was in 2014 goed voor een omzet van zeker 24 miljard euro, waarvan ruim een derde in de vorm van al of niet in opdracht ontwikkelde software. In 2013 - een recenter cijfer is er nog niet - was de toegevoegde waarde in deze sector 12 miljard euro. En de groei is niet ten einde. Dit jaar verwacht Nederland ICT een groei van 5,3 procent in de softwaregerelateerde omzet.

Het lijkt er dus op dat de missie van Main Capital om succesvolle softwarebedrijven te vinden niet overdreven moeilijk kan zijn. Deelname staat vrij voor alle productsoftwarebedrijven die

  • in het afgelopen boekjaar 15 procent of meer van de omzet afkomstig is uit licenties (en/of SaaS-inkomsten) op en maintenance/support rond software waarvan het intellectueel eigendom van het bedrijf is.
  • hun hoofdkantoor in Nederland hebben; vestigingen die louter statutair en/of juridisch van aard zijn, tellen dus niet.
  • niet beursgenoteerd zijn.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de Main 50-website.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in