Management

Klantinteractie
Man in pak

Succesvol digitaal transformeren vraagt om nieuw leiderschap

8 belangrijke handvatten voor een geslaagde digitalisering

© Shutterstock Vera Eremova
18 februari 2021

Digitale innovatie is van steeds groter belang voor organisaties. En managers kunnen dat niet overlaten aan specialisten of consultants maar moeten hier volgens Marc Beijen zelf structureel mee aan de slag. Daarbij zijn om te beginnen acht stappen belangrijk voor een geslaagde digitalisering.

Organisaties uit alle sectoren staan voor enorme uitdagingen. Overal is sprake van radicale veranderingen. De behoeften en het gedrag van consumenten wijzigen fundamenteel. Er verschijnen nieuwe organisaties op de markt met nieuwe businessmodellen, die zich vóór de oorspronkelijke dienstverlener in het contact met de klant positioneren. Ze stelen jouw klantcontact en drukken je in een leveranciersrol met marginale opbrengsten. Tegelijkertijd versnelt de technologische vooruitgang voor organisaties met een duizelingwekkende snelheid. 

Meer dan ooit zullen managers moeten nadenken en keuzes moeten maken over hoe digitalisering waarde kan creëren. Optimaal gebruik van informatietechnologie kan het verschil maken tussen doorslaggevend concurrentievoordeel, overleven en verliezen. Investeringen in digitale technologie maken inmiddels een significant deel uit van de begroting. Digitale innovatie is niet langer een prioriteit, het is een noodzaak. Dus vraagt het structureel aandacht van en sturing door managers. Dit kun je niet overlaten aan specialisten in jouw organisatie of uitbesteden aan een leverancier of consultant.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!