Loopbaan

Carriere

Subsidie voor reorganiserende IT-bedrijven

3 juni 2013
ICT-bedrijven uit Noord-Brabant, Gelderland of Limburg , waarbij momenteel reorganisaties plaatsvinden, kunnen in aanmerking komen voor een subsidie uit het Europees Globaliseringsfonds (EGF).

De EGF-subsidie heeft betrekking op bedrijven die als gevolg van de verdergaande globalisering medewerkers moeten ontslaan. De subsidie is bedoeld voor initiatieven die leiden tot een vervolg van loopbanen elders, zoals scholing, outplacement, werk-naar-werk, ervaringscertificaten (EVC), mobiliteitscentra en het opzetten van een eigen bedrijf.

De helft van de kosten vergoed

Met de subsidie wordt maximaal 50 procent van de kosten vergoed. Deze kosten moeten betrekking hebben op activiteiten die op de ontslagen medewerkers zijn gericht. Zowel interne loon- en exploitatiekosten als de kosten van externen zijn subsidiabel. Stichting CA-ICT, het opleidings- en  ontwikkelingsfonds voor de ICT- en telecomsector, is de partij die de EGF-subsidie aanvraagt. CA-ICT verwacht aan ongeveer 600 ontslagen medewerkers te komen.

ICT-bedrijven die in aanmerking willen komen voor de EGF-subsidie, kunnen contact opnemen met Stichting CA-ICT via info@caict.nl.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.