Studie Creative Technology goedgekeurd

2 april 2010

Studenten leren er vernieuwende ideeën en concepten te ontwikkelen, en deze vervolgens te realiseren met bestaande, intelligente technologie. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan sensoren en internettoepassingen in de gezondheidszorg of je eigen leefomgeving.

De beoordelaars waarderen de manier waarop in het pilotjaar – in september zijn twintig studenten gestart – al een aantal belangrijke verbeteringen zijn doorgevoerd. De opleiding is volgens de beoordelaars voor creatieve vwo’ers ‘zeker te doen’. Affiniteit met technologie is wel een voorwaarde. De studenten krijgen veel projectonderwijs, maar er is ook ruimte voor individuele ontwikkeling.

Afgestudeerden zullen volgens de universiteit geen autonome kunstenaars zijn: zij laten zich leiden door mensen en maatschappelijke behoeften. Zij zullen waarschijnlijk terechtkomen in de creatieve industrie als ondernemer of ontwikkelaar, maar ook een carrière in de communicatie, entertainmenthoek, of als product- of gameontwikkelaar is denkbaar. Verder studeren is ook een optie. Vier masters sluiten goed aan op de nieuwe bacheloropleiding: Human Media Interaction, Industrieel Ontwerper, Mechatronica of Communicatiewetenschappen.

Al in maart 2007 begon een multidisciplinaire werkgroep met het uitwerken van de plannen voor de nieuwe bachelor. Dat het uiteindelijk meer dan twee jaar duurde voordat er ‘groen licht’ kwam, lag vooral aan het feit dat er in Nederland geen vergelijkbare opleiding bestaat. In de Verenigde Staten en een aantal Europese landen bestaan dergelijke opleidingen al langer.

Voor het komende studiejaar houdt de opleiding rekening met zo’n veertig nieuwe eerstejaarsstudenten. Creative Technology gokt ook op belangstelling vanuit het buitenland, vandaar dat de bachelor volledig Engelstalig is. Daarnaast worden regelmatig internationale kunstenaars als gastdocent uitgenodigd. De accreditatiecommissie constateert dat Creative Technology inspirerende docenten aan zich heeft verbonden.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!