Beheer

Infrastructuur
CES op zwart

Stroomstoring zet CES op zwart

Techbeurs CES kampt met een oud, ICT- en innovatiestorend probleem: stroomuitval.

© Intel
11 januari 2018

Techbeurs CES kampt met een oud, ICT- en innovatiestorend probleem: stroomuitval.

De grote technologiebeurs CES is gisteravond voor een groot deel op zwart gegaan. Een stroomstoring heeft de centrale hal effectief uitgeschakeld. Gadgets werden ‘gegijzeld’, innovatie was onzichtbaar, en analoog beleefde een kortstondige renaissance.

De derde dag van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas is getroffen door “the biggest thing since 5G”, wist Intels Twitter-team het gevat te formuleren. Het resultaat was een in duisternis gehulde hal gevuld met dode schermen, half verlaten beursstands, en ronddwalende CES-bezoekers.

De twee uur durende stroomstoring heeft niet alleen tech-demonstraties, productaankondigingen en commercie in de centrale hal gehinderd. Exposanten en beursbezoekers zijn voor de veiligheid ook even ‘verdreven’ uit de verduisterde hal. Vóór dit afsluiten van de zwarte ruimte zijn mensen nog ouderwets vermaakt door een violiste, die normaliter digitaal mixt met analoog voor haar Noorse en IJslandse ‘livetronica’-muziek.

Verder bleek een smartphone-oplaadstation niet alleen de toestellen natuurlijk niet op te laden. De langzaam leeglopende apparaten waren opgesloten in de individuele kluisjes, die stroom nodig hadden om ontgrendeld te kunnen worden.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.