Development

Software-ontwikkeling
Microsoft en Linux

Storing haalde Microsofts Linux-repositories 18 uur lang offline

Problemen ontstaan bij migratiewerk. 

© Microsoft
18 juni 2021

Problemen ontstaan bij migratiewerk. 

De Linux-repositories van Microsoft waren gisteren achttien uur lang offline vanwege een storing. Volgens Microsoft-engineer Rahul Bhandari ontstonden de problemen tijdens het migreren van een aantal functies. Inmiddels zijn de problemen opgelost. 

Wie gisteravond Microsoft-software probeerde te installeren op Linux-distributies als CentOS, Debian en Fedore, kwam bedrogen uit. De repository cluster waar de Linux-packages voor Microsoft staan - packages.microsoft.com - was gedurende achttien uur offline, schrijft Ars Technica. Gebruikers die bijvoorbeeld Microsoft Teams, Microsoft SQL Server for Linux of .NET Core probeerden te installeren, kregen een 404- of 500-error te zien. 

De storing werd na achttien uur - zo rond half negen gisteravond (Nederlandse tijd) - opgelost. De mirrors werden toen ook weer beschikbaar, maar tijdelijk nog wel met verminderde prestaties.

Migratiewerk zorgt voor storing

Op de statuswebsite van de Azure DevOps-pipelines, die ook door de storing werden geraakt, staat dat de problemen veroorzaakt werden door onderhoudswerk. Bhandari geeft echter nog een iets gedetailleerdere verklaring: de storing werd veroorzaakt door een "regressie in apt-repositories tijdens migratiewerk aan een aantal features". Meer details over de storing zijn vooralsnog niet bekend.

Inmiddels werkt packages.microsoft.com weer naar behoren en is Microsoft-software voor Linux weer te installeren. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.