Development

Software-ontwikkeling
Microsoft en Linux

Storing haalde Microsofts Linux-repositories 18 uur lang offline

Problemen ontstaan bij migratiewerk. 

© Microsoft
18 juni 2021

Problemen ontstaan bij migratiewerk. 

De Linux-repositories van Microsoft waren gisteren achttien uur lang offline vanwege een storing. Volgens Microsoft-engineer Rahul Bhandari ontstonden de problemen tijdens het migreren van een aantal functies. Inmiddels zijn de problemen opgelost. 

Wie gisteravond Microsoft-software probeerde te installeren op Linux-distributies als CentOS, Debian en Fedore, kwam bedrogen uit. De repository cluster waar de Linux-packages voor Microsoft staan - packages.microsoft.com - was gedurende achttien uur offline, schrijft Ars Technica. Gebruikers die bijvoorbeeld Microsoft Teams, Microsoft SQL Server for Linux of .NET Core probeerden te installeren, kregen een 404- of 500-error te zien. 

De storing werd na achttien uur - zo rond half negen gisteravond (Nederlandse tijd) - opgelost. De mirrors werden toen ook weer beschikbaar, maar tijdelijk nog wel met verminderde prestaties.

Migratiewerk zorgt voor storing

Op de statuswebsite van de Azure DevOps-pipelines, die ook door de storing werden geraakt, staat dat de problemen veroorzaakt werden door onderhoudswerk. Bhandari geeft echter nog een iets gedetailleerdere verklaring: de storing werd veroorzaakt door een "regressie in apt-repositories tijdens migratiewerk aan een aantal features". Meer details over de storing zijn vooralsnog niet bekend.

Inmiddels werkt packages.microsoft.com weer naar behoren en is Microsoft-software voor Linux weer te installeren. 

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.