Beheer

Security

'Stoplichten wereldsteden simpel te hacken'

1 mei 2014
Verkeerslichten in wereldsteden als New York, Washington en Londen zijn kinderlijk eenvoudig te hacken om zo een grote verkeerschaos te creëren. Dat heeft de Argentijnse blogger en tech-onderzoeker Cesar Cerrudo ontdekt.

Hackers kunnen inbreken in het systeem via zwakke plekken in de sensoren die verkeersgegevens registreren. Op basis van die gegevens wordt de kleur van een stoplicht of een maximumsnelheid bepaald. Door de data te manipuleren kunnen files veroorzaakt worden en snelheidslimieten worden aangepast, aldus Cerrudo.

Tegelijkertijd ontgrendelen

Aangezien hij zelf inbrak via een commercieel verkrijgbare drone, kan de klus ook op afstand geklaard worden. Door malware te installeren voor later gebruik zou hij zelfs in één klap een groot aantal verkeerslichten tegelijkertijd kunnen ontregelen, denkt hij.

Leverancier sensoren haalt schouders op

Wereldwijd worden meer dan 50.000 van zulke sensorsystemen gebruikt in onder meer de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, China, Australië en Frankrijk. Cerrudo heeft contact opgenomen met het bedrijf achter de sensoren, maar dat vindt de zwakke plekken niet belangrijk of kritiek, schrijft hij op zijn blog.

De Argentijn presenteert zijn bevindingen komende maand op beveiligingsconferentie Infiltrate 2014 in Miami.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.