Beheer

Security

'Stichting Brein moet naam veranderen'

18 januari 2012

“Attentie: www.brein.nl is een gerespecteerd softwarebedrijf en NIET Stichting Brein”, twitterde Ronald Brinkerink, oprichter van Brein BV op 11 januari, in een poging de voor Stichting Brein bedoelde Ddos-aanval op zijn bedrijf te laten ophouden. Drie dagen lang lag het in Haaksbergen gevestigde softwarebedrijf onder vuur door een foute verwijzing van hackersgroep Anonymous.

Tienduizenden verbindingsverzoeken legden het fax-, telefoon- en e-mailverkeer en de site van Brein BV plat. Het scheelde weinig of ook de private cloud van Brein BV, waarmee het enterprise-contentmanagementoplossingen voor Nederlandse gemeenten aanbiedt, was onderuit gegaan. “We zijn met z’n allen drie dagen druk geweest”, zegt directeur Brinkerink. “De site draait ook in onze private cloudomgeving en het lukte net op tijd om die te isoleren en te voorkomen dat de cloudomgeving bezweek. Als dat was gebeurd was de schade niet te overzien geweest.”

De verwarring tussen de twee Breinen speelt al lang. Stichting Brein nam echter nooit de moeite om te reageren op de verzoeken van Brein BV (Brinkerink Effectieve Informatisering, sinds 1996) om het probleem op te lossen en zijn naam te veranderen. Deze keer kon Stichting Brein er niet omheen en belde zelf. Brinkerink: “Tegen 30.000 gekken kan ik niet op, Stichting Brein moet zijn naam veranderen.” Brein BV overweegt juridische stappen als de naam Stichting Brein blijft bestaan.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!