Overslaan en naar de inhoud gaan

Stem je stem af op technologie

Technologie speelt tijdens de verkiezingscampagnes nauwelijks een rol, terwijl technologie een steeds belangrijker rol speelt in onze maatschappij. Er moeten belangrijke keuzes worden gemaakt, over ethiek, de invloed op de arbeidsmarkt en bovenal over de beveiliging van gegevens en de bescherming tegen ontwrichtende acties. De Tweede Kamer heeft ook een belangrijke rol om te controleren of de overheid op de juiste manier digitaliseert.
verkiezingen

Of systemen doelmatig zijn en of de bouw van die vaak complexe systemen niet nodeloos veel kost.

Burgers zouden in de gelegenheid gesteld moeten worden, hun mening in deze kwesties mee te laten wegen bij het bepalen van hun stem tijdens de verkiezingen van een nieuw parlement op 19 maart.

Als ze kennis over technologie in de Tweede Kamer belangrijk vinden kunnen ze bovendien wellicht kandidaten die op zijn minst affiniteit hebben met dit onderwerp, voorkeurstemmen kunnen geven. Maar een makkelijke manier om die invloed van technologie te laten gelden in de stemafweging was er niet, totdat de Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) gisteren de Technologie Kieswijzer presenteerde.

In 17 vragen komt de rol van technologie in de samenleving aan de orde. Bij elk van de vragen is uitgezocht hoe de politieke partijen zich verhouden tot die kwesties. De Technologie Kieswijzer is zelfs voorzien van een voorleesfuncties zodat ook mensen die moeite hebben met lezen en schrijven zich er in kunnen verdiepen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in