Beheer

Windows 10 startmenu

Start-menu in Windows 10 krijgt opknapbeurt

22 september 2015
Microsoft werkt aan een opknapbeurt voor het Start-menu, waaronder een flinke uitbreiding van het aantal mogelijke shortcuts.

De eerste resultaten zijn te zien in de preview van Build 10547, die bedoeld is voor testers.

De belangrijkste verandering verhelpt een fout in het Start-menu waarbij gebruikers die veel applicaties hebben geïnstalleerd shortcuts missen, meldt het softwarebedrijf op zijn support forum. Meer dan 512 shortcuts blijken tot nu toe niet haalbaar. Volgens Microsoft wordt dat nu uitgebreid tot 2048 shortcuts.

Het probleem zou zitten in een kolom in de interne Windows-database, genaamd TilesInView. De ruimte daarvan is beperkt tot 8192 bytes. In de update is een kolom toegevoegd, TilesInViewEx genaamd, die een ruimte biedt van 65536 bytes. Maar hoe dat dan precies werkt, is niet duidelijk, zo meldt nieuwsdienst The Register.

Andere verbeteringen zijn volgens Microsoft dat de zoekfunctie nu beter moet werken in samenhang met Start. Ook komt er een optie bij voor vier kolommen tegels. Nu is drie kolommen het maximum.
Extra is ook ondersteuning voor ORTC (Object Real Time Communications) API in de Edge-browser. Dit ondersteunt protocollen van de IETF (Internet Engineering Task Force) RTCWEB-werkgroep. Dat heeft als winstpunt dat Skype en andere RTC-toepassingen zonder plugins kunnen werken. 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.