Spraakherkenning bij politietelefoon

25 augustus 2010
Het landelijk telefoonnummer van de politie 0900-8844, dat gebeld kan worden voor zaken die niet echt dringend zijn, krijgt een systeem voor spraakherkenning. Zo hoopt men mobiele bellers sneller te kunnen doorschakelen naar een bepaald bureau.

Newtel Essence heeft in samenwerking met Telecats het spraakherkenningssysteem gebouwd. Het is geïnstalleerd bij het callcenter 0900-8844 van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) in Driebergen. Het systeem is vooral bedoeld als service aan mobiele bellers, want uit hun telefoonnummer is niet af te leiden waar ze zich bevinden.

Om de gewenste verbinding tot stand te brengen, moet de beller de naam inspreken van het politiebureau waarmee hij contact wil. De software herkent de naam en legt de gevraagde verbinding. Herkent de software de ingesproken plaatsnaam niet, dan zorgt een medewerker van het KLPD in Driebergen alsnog voor een verbinding met de gevraagde regio.

Voorheen was het aantal mobiele bellers beperkt en was het geen probleem om die gesprekken door een telefonist te laten afhandelen, maar dat aantal is flink toegenomen. In 2009 kwamen ruim 2,4 miljoen mobiele meldingen bij het KLPD binnen, met lange wachtrijen tot gevolg.

De spraakherkenningsoplossing betekent dat een burger sneller met het juiste politiebureau wordt doorverbonden. Voor de Nederlandse politie levert deze service een operationele besparing op van 8 ton op jaarbasis. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.