Innovatie & Strategie

Cloud
Freedom Internet

Spirituele XS4ALL-opvolger komt met maatwerkhosting

'Plan B voor XS4ALL' gaat hostingdiensten op maat aanbieden.

© Freedom Internet
27 augustus 2020

'Plan B voor XS4ALL' gaat hostingdiensten op maat aanbieden.

Freedom Internet, de isp die is ontstaan door KPN's plannen voor dochterbedrijf XS4ALL, betreedt de markt voor zakelijke hostingdiensten. Met maatwerk. De internetaanbieder gaat dit per 1 oktober doen. Het werkt hiervoor samen met een hoster die prat gaat op het draaien van sites die veel verkeer trekken.

De door Freedom aangehaalde partner is ProcoliX die is gespecialiseerd in high availibility hosting. De twee bedrijven hebben al een relatie, die voorheen op projectbasis was. Nu worden de banden aangehaald en is er sprake van een standaardsamenwerking. In eerste instantie is dit op de zakelijke markt waarvoor Freedom en ProcoliX maatwerkdiensten gaan bieden. Dit omvat managed hosting en colocation. "In een later stadium zal Freedom ook de verhuur van virtuele machines toevoegen aan haar portfolio zakelijke diensten", meldt de spirituele opvolger van Nederlands' eerste consumentenprovider XS4ALL.

Open, netneutraal

ProcoliX heeft net als Freedom een voorkeur voor open source, en maakt zich hard voor een vrij en veilig internet waarbij bijvoorbeeld netneutraliteit wordt aangehangen. De hostingpartner host websites die veel verkeer aantrekken en moeten aankunnen. Daaronder bevinden zich stemwijzer.nl, groene.nl, themoscowtimes.nl, en de sites voor enkele tientallen theaters voor internetbureau Peppered (zoals dekleinekomedie.nl, luxortheater.nl hnt.nl en dedoelen.nl).

In het persbericht van Freedom meldt ProcoliX dat het zijn datacenters in Nederland hard aan het uitbreiden is. "Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de datacenters in de Cellnex-torens in Wormer, Amsterdam en IJsselstein." De optelsom van die nieuwe datacenters plus de bestaande locaties van Freedom Internet komt uit op een totaal van 7 datacenters.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.