Speciale patchronde van SAP

16 december 2010
SAP heeft dinsdag een fors aantal veiligheids-updates voor zijn Business Suite-applicaties en NetWeaver middleware platform uitgebracht. Aan de patchronde ging een uitgebreide scan van 280 miljoen regels code vooraf, waarbij gebruik werd gemaakt van nieuwe tools voor codecontrole.

SAP neemt de extra maatregelen om de veiligheid van zijn software te verbeteren in het licht van de toegenomen cybercrimeaanvallen tegen bedrijven. Door de maatregelen is de security-update groter uitgevallen dan gebruikelijk, zo liet SAP weten. De patchronde zelf week niet af van SAP's normale maandelijkse patch-frequentie.

Er is een whitepaper beschikbaar die klanten helpt de updates te installeren, maar details over de kwetsbaarheden die ermee worden opgelost, zijn niet bekend gemaakt. Normaal gesproken worden klanten per e-mail op de hoogte gesteld van security-updates. Voor belangrijke zaken kan SAP informatie direct naar de beveiligingsexperts van een groep klanten doorsturen. In dit geval is van dit kanaal gebruikt gemaakt, bovenop de informatie via SAP's Servicemarkptlaats.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.