Innovatie & Strategie

Security
Galaxy S10

Sommige Samsung-gebruikers krijgen maandelijkse Android-patches

Samsung belooft maandelijkse patches voor zijn Android-toptoestellen.

© Samsung
2 april 2019

Samsung belooft maandelijkse patches voor zijn Android-toptoestellen.

Smartphonereus Samsung heeft het voornemen om zijn slechte reputatie te verbeteren wat betreft het doorgeven van patches voor Android. Google brengt geregeld updates uit voor dat mobiele besturingssysteem, maar toestelfabrikanten volgen dat updatetempo lang niet altijd- of zelfs geheel niet. Samsung belooft nu op maandelijkse basis patches uit te brengen, voor zijn Galaxy S10-reeks. Voor de oudere S7 brengt Samsung nu ook een update-wijziging.

De Galaxy S7-smartphones vallen nu namelijk in een ander regime wat betreft beveiligingsupdates voor Android. Samsung schuift die oudere reeks toestellen door naar een kwartaalritme. Dit jaar krijgen S7-smartphones dus nog maar vier keer een security-update doorgegeven voor hun besturingssysteem. Ongeacht hoe vaak Android-maker Google dus patches ontwikkelt en uitbrengt om beveiligingsgaten te dichten. Een opvallende uitzondering is de S7 Active-variant; die valt nu nog wel in het maandelijkse ritme voor security-updates, merkt 9to5Google op.

2018-modellen

De rest van de S7-smartphones voegt zich bij een scala aan Samsung-toestellen die per kwartaal security-updates ontvangen. Dit omvat onder meer de Galaxy S8 Lite, een flink deel van Galaxy A-reeks inclusief enkele vorig jaar uitgebrachte A8-modellen, naast diverse Galaxy J-modellen. Samsung zet de toestellen en toegepaste updateregime uiteen op zijn webpagina Android Security Updates.

Voor de nieuwe topmodellen in de S10-reeks zet Samsung zich dus tot maandelijks uitbrengen van security-updates voor Android. Daarmee hebben gebruikers echter niet de garantie dat hun smartphones ook echt die updates krijgen. Telecomaanbieders zijn namelijk ook nog een partij in de keten voor doorgifte van Android-updates. Toestelproducent Samsung merkt dit ook op in een voetnoot bij zijn informatie over Android security-updates: "Sommige carriers ondersteunen mogelijk alleen kwartaalupdates voor alle van toepassing zijnde huidige modellen die hier boven worden genoemd".

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.