Loopbaan

Carriere
werken

Software helpt ICT-competenties transparant te maken

Semantische software voorkomt spraakverwarring over wat IT’ers zouden moeten kennen en kunnen.

© Shutterstock
8 december 2017

Het Nederlandse bedrijf ICT-Mastery heeft semantische software ontwikkeld die geschreven teksten, zoals LinkedIn-profielen, CV’s, vacatures en trainingsmaterialen, vertaalt naar digitale e-competenties, uitgedrukt conform het European e-Competence Framework (e-CF).

De software herkent geschreven tekst in 5 talen (Engels, Nederlands, Duits, Frans en Italiaans) en zet die om in herkenbare e-Competenties. Paul Willockx heeft ruim 2,5 jaar aan het systeem gewerkt. Sinds enkele maanden is de tool op de markt. Het product van ICT-Mastery is sterk gestoeld op e-CF, dat moet zorgen voor een uniform taalgebruik dat door alle partijen (werkgevers, werknemers en opleiders) kan worden begrepen. Hierdoor kunnen functieomschrijvingen, vacatureteksten, binnenkomende CV's en opleidingsmaterialen beter geduid en vergeleken worden. En dat is hard nodig, gezien het groeiende tekort aan hoogopgeleide ICT-professionals.

“Het standaardiseren van ICT-functies maakt het voor werkgevers gemakkelijker om het juiste personeel aan te trekken. Voor een sollicitant of zzp’er wordt het bovendien gemakkelijker zich in de markt te zetten. Daarnaast kunnen de ICT-opleidingen hun onderwijs beter afstemmen op de behoeften uit de markt”, zegt Paul Willockx van softwarebedrijf ICT-mastery.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!