Overslaan en naar de inhoud gaan

Software engineers verdienen het meest in de VS: bijna een ton

Software engineers zijn erg gewild, overal ter wereld. Die vraag heeft een effect op de salarissen. In de VS liggen die veruit het hoogst, zo blijkt uit onderzoek van Codingame, een opleider/bemiddelingsbureau voor game developers. Zwitserland, Canada en het Verenigd Koninkrijk volgen op de ranglijst.
programmeur dollars
© Shutterstock
Shutterstock

In de Verenigde Staten ligt het gemiddelde salaris voor een software engineer op 95.879 dollar (USD) per jaar. Bij 40% van deze beroepsgroep ligt het salaris zelfs boven de 100.000 USD. Bij 5% overstijgt de jaarlijkse compensatie zelfs de 2 ton, zo blijkt uit cijfers van het onderzoek van Codingame.

In relatie tot uitgaven

Maar voordat de exodus van programmeertalent op gang komt, is het ook goed te kijken naar de kosten van levensonderhoud in de populaire regio's. Een hoog inkomen kan opgeslokt worden door noodzakelijke uitgaven, zoals Zo kost een huis in San Francisco gemiddeld (!) 1,471 miljoen USD en in de hele staat Californië ligt de gemiddelde huizenprijs op 684.800 USD.

In New York is het niet veel anders. In Manhattan is de mediane prijs van een huis (zeg maar de prijs waarvoor de meeste huizen worden verkocht) 1,858 miljoen USD. In de slechtste buurten (upper Manhattan) komt die mediane prijs uit op 699.999 USD. In Boston is het iets beter maar ligt de mediane prijs nog altijd op 710.000 USD.

Zwitserland spant de kroon met huizenprijs

Volgens het onderzoek van Codigame komt Zwitserland op de tweede positie wat betreft de hoogste salarissen voor software-ontwikkelaars, namelijk gemiddeld 90.462 USD. De gemiddelde huizenprijs in Zürich - de softwarehub van Zwitserland - bedroeg in het vierde kwartaal van vorig jaar 3,3 miljoen USD. Op nummer drie in de ranglijst staat Canada met een gemiddeld salaris van 71.193 USD. Toronto is daar het IT-centrum gevolgd door Ottawa en Vancouver. Gemiddelde huizenprijzen bedragen in die steden respectievelijk 1,059 miljoen USD, 607.631 USD en 1,042 miljoen USD.

In het Verenigd Koninkrijk strijkt een software engineer jaarlijks een gemiddeld salaris op van 68.664 dollar. De gemiddelde prijs voor een optrekje ligt daar rond 1,137 miljoen USD. En Zweden sluit de top 5 af met een gemiddeld salaris van 66.750 USD. Malmö is daar de plek bij uitstek voor startups en een woning kost er gemiddeld 352.177 USD. Zweden komt dus uit als de aantrekkelijkste plek in de top 5.

Daarop volgen:

  • Duitsland salaris 61.390 USD,
  • Nederland salaris 58.348 USD, woning 424.124 USD
  • België salaris 54.603 USD
  • Frankrijk salaris 47.617 USD
  • Spanje salaris 39.459 USD

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in