Software AG zet zwaar in op BPM

11 februari 2011
Op de komende CeBIT zal Software AG nieuwe versies van zijn software voor Business Process Management (BPM) lanceren. De programmatuur is bedoeld voor het versnellen van het optimaliseren van bedrijfsprocessen. “We noemen dat Business Process Excellence”, zegt Chief Service Officer Ivo Totev.

Volgens Totev is Business Process Excellence (BPE) een onderwerp waar Europa het voortouw in kan nemen. “In ons werelddeel hebben we veel kennis en die kunnen we met BPE gebruiken om een voorsprong te nemen op Amerika en Azië. We zien dat ook in de marktverkenningen van bijvoorbeeld Gartner. Dat bureau rangschikt BPM inmiddels onder de kernvaardigheden die een goed bedrijf moet bezitten”, zegt Totev.

Stelsels van bedrijfsprocessen na fusie
Bij veel bedrijven heerst het idee dat de bedrijfsprocessen prima onder controle zijn en hooguit een paar kleine wijzigingen nodig hebben. Dat houdt op wanneer zo’n bedrijf een acquisitie pleegt of gaat fuseren. Totev: “Dan krijg je plotseling twee stelsels van processen die absoluut van elkaar verschillen. Al was het alleen maar vanwege de verschillende hardware en software die in gebruik zijn. En de gehanteerde bedrijfsregels, die tussen de bedrijven behoorlijk van elkaar kunnen verschillen.”

Software helpt bij aanpassen bedrijfsprocessen
De nieuwe software die Software AG begin volgende maand presenteert, moet het aanpassen van de zakelijke processen sneller en makkelijker maken. Daarnaast wordt extra aandacht gegeven aan mobiele apparatuur. De programmatuur krijgt standaard een interface waarmee bezitters van een laptop of een smartphone goed uit de voeten kunnen.

Concreet gaat het om nieuwe releases van WebMethods en Aris en om een pakket voor Complex Event Processing. Met dat laatste kunnen via patroonherkenning allerlei conclusies worden getrokken, bijvoorbeeld fraude met credit cards of het snel lokaliseren van fouten in een glasvezelnetwerk.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.