Beheer

Security
Snow Leopard

Snow Leopard wordt Mac-equivalent van Windows XP

Populair Snow Leopard staat in de kou qua support.

© Apple
27 februari 2014

Populair Snow Leopard staat in de kou qua support.

Apple stopt met de ondersteuning voor versie 10.6 van zijn besturingssysteem OS X. Daarmee blijft nu een op de vijf Mac-gebruikers verstoken van up-to-date beveiligings-patches.

Computers met OS X 10.6 - door kenners liefhebbend aan geduid als 'Snow Leopard' - voorgeïnstalleerd, gingen nog tot medio 2011 bij Apple-winkels over de toonbank. Maar voor Apple zelf heeft deze voorloper van wat nu wordt aangeprezen als 'The world's most advanced desktop operating system', afgedaan. De laatste beveiligings-update dateert van september vorig jaar en daarmee zullen gebruikers het moeten doen.
Gebruikers van Snow Leopart zijn daarmee nog slechter af dan die van Windows XP, want die kregen de afloop van hun ondersteuning (per 1 april 2014) door hun leverancier Microsoft nog ruim van tevoren aangekondigd. Anderzijds mogen ze ook weer blij zijn, want Apple onderhoudt gewoonlijk alleen de twee laatste versies van zijn server-, desktop- en laptopbesturingssyteem. Naar schatting draait omstreeks 1 op de 5 Mac's nog onder Snow Leopard.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.