Management

Security
Dondorp

Snelgroeier Northwave: security moet interdisciplinair

Ooit vreemde eend in de bijt, maar uiteindelijk zijn gelijk gehaald.

Steven Dondorp, oprichter en CEO Northwave © Northwave
1 november 2019

Kun je dertien jaar na oprichting nog opgroeien? Jazeker, en ook best snel dan. Zeker als het originele idee voor interdisciplinaire aanpak, de daaruit voortvloeiende organisatieopzet en de bijbehorende cultuur nu algemeen erkend worden. “Wij wilden nooit groot worden.”

Daar stipt oprichter en CEO Steven Dondorp de crux aan van de lang lijkende ‘aanloop’ van zijn bedrijf Northwave. Hij spreekt van een verschil in DNA vergeleken met start-ups, die zo snel mogelijk groot willen worden. “Wij wilden nooit groot worden. Wij wilden een nieuw concept neerleggen.”

Kritiek: identiteitscrisis

Zo vluchtig en sec beschouwd lijkt dit een uitspraak die elke CEO wel kan doen; over concept, visie, strategie en meer van zulke managementtaal. Maar bij securityleverancier Northwave zijn het niet slechts loze woorden. De snelle groei nu bewijst dat wel. Terwijl dat dus niet het doel was en aanvankelijk volgens de rest van de wereld er waarschijnlijk niet van zou komen.

Dondorp vertelt dat het bedrijf en de aanpak aanvankelijk nogal bekritiseerd werden: “Dat we een identiteitscrisis hadden”. En dat het onduidelijk was wat de leverancier nou eigenlijk deed en dus leverde.

“Anno 2006 was één ding goed doen de norm”, vertelt Dondorp aan AG Connect. “Je was óf forensisch, óf technisch, óf pentesting”, geeft hij aan over de toenmalige scheiding van disciplines binnen ICT-security. Het was dan ook normaal om als leverancier één zo’n gebied te ‘kiezen’ en van daaruit de markt te bedienen.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!