Management

Zakelijke software
data analyse dashboard

Snelgroeier Fast Four: groei zonder externe financiering

NetSuite-specialist Fast Four creëerde markt voor echte cloud-ERP.

8 juli 2019

NetSuite-specialist Fast Four creëerde markt voor echte cloud-ERP.

Cloudgebaseerde ERP neemt veel van de sores met traditionele ERP-implementaties weg. De Fast Four-oprichters zagen al vroeg dat gat in de markt nu het gebruik van cloudapplicaties in het bedrijfsleven gemeengoed wordt. De oprichters hechten belang aan organische groei. Dus eerst geld verdienen met projecten, en daarmee uitbreiding financieren. Geen externe financiering voor Fast Four.

Ellenlange ERP-implementaties met teleurstellende resultaten zijn te vermijden door de toepassing af te nemen in de vorm van een cloudapplicatie. Die draait out-of-the-box binnen een dag, kan in maximaal vier maanden worden ingericht en is veel flexibeler dan klassieke on premise-implementaties. Een heilig geloof in dat concept was voor Hylke Sluis en zijn vrouw Martine Mulderij zo'n zes jaar geleden reden hun bedrijf ERP Fast Forward op te zetten. Een ander duo, Anna Lipiec en Jurrian van Maanen, kreeg vrijwel tegelijkertijd hetzelfde idee en richtte E-Litt op. Alle vier hadden ze via een voormalig werkgever ervaring met het toen nog redelijk nieuwe NetSuite als cloudgebaseerde ERP-toepassing.

NetSuite had in 2012 nog geen Nederlandse implementatiepartner. Dat is een gat in de markt, dachten zowel Sluis en Mulderij als Lipiec en Van Maanen gezien hun goede ervaringen. Na vijf jaar kwamen de vier tot de conclusie dat het beter was de krachten te bundelen en fuseerden ze tot Fast Four. "We konden dan doorgroeien zonder externe financiering", zegt Sluis. Op eigen kracht groeien is belangrijk voor hem. "Als je zonder investering groeit, moet je met eigen mensen jezelf eerst bewijzen voor je er nieuwe mensen bij kunt zetten."

Cloud in Liberia

Het was nota bene in Liberia dat Hylke Sluis overtuigd raakte van het voordeel van cloudgebaseerde ERP. Hij kreeg als bedrijfskundige met een IT-specialisatie de opdracht voor een start-up in biomassaenergieproductie de bedrijfs-IT op te zetten. Hij werd samen met de CFO van de start-up gedetacheerd vanuit Vattenfall – het moederbedrijf van Nuon – dat een 30% aandeel had in de start-up. 

"In Liberia heb je geen datacenters. Het is er al snel stoffig en vochtig, elektronica gaat snel stuk en er zijn geen mensen die servers kunnen onderhouden. Maar we hadden daar wel internet. De infrastructuur was misschien niet state of the art, maar als je moet kiezen tussen een on premise-systeem dat ergens draait via een Citrix-omgeving of zoiets, of een echt cloudbased systeem, dan is cloud echt een betere keuze." De CEO van de Liberiaanse start-up had al eens met NetSuite gewerkt en die cloudgebaseerde ERP-toepassing leek ook gelijk de beste keuze.

De keuze leverde ook wel uitdagingen op. "We liepen de eerste paar jaar tegen de situatie aan dat we een aantal projecten verkochten en vervolgens daarmee te druk waren om nieuwe projecten binnen te kunnen halen. Dan krijg je een jojo-effect." Het bedrijf heeft daar eigenlijk pas recentelijk een oplossing voor gevonden door een verkooporganisatie in te richten. "We zagen lang als voordeel dat de mensen die bij potentiële klanten aan tafel zaten, ook de mensen waren die uiteindelijk de implementatie zouden gaan doen. Dan kun je een goed inhoudelijk gesprek voeren en worden er geen beloften gedaan die bij de implementatie niet waargemaakt kunnen worden. ERP heeft nogal veel last gehad van dat imago."

Om niet alsnog in die valkuil te trappen, heeft Fast Four nu medeoprichter Van Maanen vrijgemaakt om zich fulltime op het verkooptraject te richten. Daarnaast is er een verkoper aangetrokken die zich vooral op relatiebeheer en presales richt. "Het maken van de voorstellen en het sluiten van de deal gebeurt dus nog altijd door iemand met veel inhoudelijke kennis", zegt Sluis.

Add-ons blijken nieuwe inkomstenbron

Een tweede aanpak om het jojo-effect tegen te gaan, komt van diversifiëring. Dat was echter geen bewuste keuze. "We zijn naast de implementatie van NetSuite ook zelf add-ons gaan ontwikkelen. In eerste instantie was dat vanuit nood geboren, omdat NetSuite een paar dingen niet deed, bijvoorbeeld de koppeling met Nederlandse banken. Die verwachten klanten wel van een Nederlands systeem. De ontwikkeling van add-ons hebben we verder uitgebouwd. Inmiddels zitten we dicht tegen een 50-50 omzetverdeling aan."

Die add-ons biedt Fast Four wereldwijd aan. De omzet uit de add-ons komt dan ook met name uit verkoop buiten Nederland.

De implementatietak van het bedrijf richt zich voorlopig nog op Nederland. Er is volgens Sluis nog voldoende potentieel, ondanks het feit dat na de overname van NetSuite door Oracle in 2016 inmiddels ook de traditionele Oracle-partners in Nederland NetSuite-implementaties doen. "Dat is aan de ene kant heel goed, want het helpt de markt voor cloudgebaseerde ERP te creëren. Aan de andere kant zit je soms ook wel te azen op dezelfde klanten." Mogelijk komen over enige tijd wel Duitsland, Denemarken en Polen in het vizier. In die landen is de marktontwikkeling nu vergelijkbaar met die in Nederland in 2012, oordeelt Sluis. 

Ervaren personeel aantrekken
niet eenvoudig

Inmiddels bestaat Fast Four uit 24 mensen. Problemen met het aannemen van de juiste talenten heeft het bedrijf niet gekend. "We hebben best wel geluk gehad met het vinden van mensen die vanuit het buitenland naar Nederland wilden verhuizen. Als je de eerste bent in een land, kun je natuurlijk niet ervaren mensen elders losweken, bijvoorbeeld bij concurrenten. ERP-systemen zijn wel complexe systemen. Als je iemand hebt met ervaring, heb je een inwerktijd van twee tot drie maanden, maar bij iemand zonder ervaring ben je zo maar zes maanden tot een jaar verder."

ERP in sprints

Fast Four implementeert de cloudgebaseerde ERP volgens de agile methode. NetSuite kan binnen een dag een werkend systeem leveren voor een nieuwe klant. Dat moet dan wel nog worden ingericht en de gebruikers moeten training krijgen. Fast Four heeft de valkuil gezien van de klassieke ERP-implementatie waarbij ontwikkelaars zich opsloten en na een paar maanden een systeem presenteerden dat niet voldeed aan de inmiddels veranderde vereisten. 

Bij Fast Four gaan de eerste key users al vanaf het eind van de eerste week van de eerste sprint met het systeem aan de slag. Weliswaar beschikken ze dan over een beperkte functieset, maar in overleg komen de belangrijkste processen het eerst aan bod. Gewenste aanpassingen kunnen zo in de ontwikkeling worden meegenomen. Het grote voordeel is dat er feedback komt op werkelijke ervaringen met het systeem in plaats van een theoretische exercitie op basis van wat gebruikers denken dat een systeem gaat doen.

Tegelijk waarschuwt Hylke Sluis voor het te veel 'customizen' van de applicatie. "NetSuite kun je heel goed aanpassen aan de eisen van het bedrijf. Het risico te verzanden in eindeloze veranderingen, is dan groot. Dat willen we niet. Ons doel is juist snelheid bieden met een standaardsysteem en weinig tot geen customization voor livegang. Daarna kun je het altijd nog naar je hand zetten. Die aanpak verkleint het risico op mislukkingen."

Magazine AG Connect

Dit artikel is ook gepubliceerd in het magazine van AG Connect (juni-julinummer 2019). Wil je alle artikelen uit dit nummer lezen, klik dan hier voor de inhoudsopgave.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.