Beheer

Netwerken
wanhoop

Snel patchen ook belangrijk voor leverancier zelf, leert Cisco op harde wijze

Cisco hield zich niet aan eigen update-advies.

© CC BY 2.0 - Flickr Pabak Sarkar
2 juni 2020

Cisco hield zich niet aan eigen update-advies.

Cisco meldt dat zes servers die het bedrijf gebruikt om klanten hun eigen netwerkontwerp te maken en testen, zijn gehackt via bekende kwetsbaarheden in open source code die is toegepast in de firmware van de servers.

De kwetsbaarheden in het Salt management framework werden publiek bekend op 30 april en op 7 mei was het al raak bij Cisco's Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE). Sterker nog, Cisco had die dag de servers pas in gebruik genomen en het was gelijk bingo. De Cisco-engineers hadden het gelukkig onmiddellijk door en haalden de servers weer offline om de zaak te herstellen. 

Cisco is niet de enige organisatie die ten prooi viel aan de kwetsbaarheden in het Salt management framework, meldt Ars Technica. Ook  Digicert, LineageOS, and Xen Orchestra melden problemen.

Cisco had al patches klaarliggen voor de kwetsbaarheden waarvan het bedrijf zelf de ernst had bepaald op 10 op een schaal van 10. Ze bieden hackers een mogelijkheid om alle beveiliging te omzeilen. Zo is het uiteindelijk mogelijk de secret key te bemachtigen die nodig is om als master toegang te krijgen tot de root van het systeem en de volledige controle over te nemen. F-Secure ontdekte de kwetsbaarheden en heeft ze in detail beschreven.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.