Overslaan en naar de inhoud gaan

Smartphones gebrickt door update voor LG bij T-Mobile

Gebruikers van een bepaalde LG-smartphone die voor hun telecomverbinding vertrouwen op T-Mobile zitten momenteel met een constant rebootend toestel. De oorzaak is nog onbekend en LG heeft onderzoekers in Duitsland en Zuid-Korea aan het werk gezet. Dit bricken van smartphones gebeurt in combinatie met T-Mobile's netwerk, óók als dat indirect wordt gebruikt zoals via providers Ben en Simpel.
update
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Afgelopen zaterdag is een update doorgevoerd voor de getroffen toestellen, die daardoor onbruikbaar zijn geraakt. Het gaat om de G7 ThinQ-smartphone van LG, maar dan dus in combinatie met een T-Mobile abonnement. Het probleem van de constante reboots, ook wel bootloop genoemd, speelt volgens toestelmaker LG in alle landen waar mensen een G7 ThinQ gebruiken met een T-Mobile-abonnement.

Wachten op fix

De fabrikant van het Android-toestel weet nog niet wat de oorzaak is en wanneer de gedupeerden weer kunnen bellen. Vandaag, twee dagen nadat de eerste slachtoffers online melding deden van de bootloop, is er nog geen oplossing voorhanden. Volgens enkele forumposts zou het verwijderen van de T-Mobile sim-kaart het constante rebooten kunnen verhelpen. Dit zou echter niet voor iedereen werken.

Ondertussen wagen technisch onderlegde gebruikers zich aan het flashen van hun toestel naar een oudere versie van de firmware en/of Android-software, LG raadt mensen aan om niet zelf met hun toestel aan de slag te gaan. Dan ontstaat een kans dat er iets misgaat en dat mensen alle gegevens op het toestel voorgoed kwijt zijn.

T-Mobile Nederland draagt als optie voor klanten aan dat ze hun rebootende toestel kunnen opsturen voor reparatie. "Toestellen worden bij een onafhankelijke reparatiecentrum met voorrang verwerkt. Een specifieke tijdspanne is echter niet op voorhand te melden", meldt de telecomprovider op Twitter.

De bootloop in actie:

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in