Beheer

IT beheer
update

Smartphones gebrickt door update voor LG bij T-Mobile

Enkele duizenden Nederlanders die een LG-smartphones gebruiken, zijn voorlopig niet bereikbaar. 

© CC0 - Pixabay geralt
3 december 2018

Enkele duizenden Nederlanders die een LG-smartphones gebruiken, zijn voorlopig niet bereikbaar. 

Gebruikers van een bepaalde LG-smartphone die voor hun telecomverbinding vertrouwen op T-Mobile zitten momenteel met een constant rebootend toestel. De oorzaak is nog onbekend en LG heeft onderzoekers in Duitsland en Zuid-Korea aan het werk gezet. Dit bricken van smartphones gebeurt in combinatie met T-Mobile's netwerk, óók als dat indirect wordt gebruikt zoals via providers Ben en Simpel.

Afgelopen zaterdag is een update doorgevoerd voor de getroffen toestellen, die daardoor onbruikbaar zijn geraakt. Het gaat om de G7 ThinQ-smartphone van LG, maar dan dus in combinatie met een T-Mobile abonnement. Het probleem van de constante reboots, ook wel bootloop genoemd, speelt volgens toestelmaker LG in alle landen waar mensen een G7 ThinQ gebruiken met een T-Mobile-abonnement.

Wachten op fix

De fabrikant van het Android-toestel weet nog niet wat de oorzaak is en wanneer de gedupeerden weer kunnen bellen. Vandaag, twee dagen nadat de eerste slachtoffers online melding deden van de bootloop, is er nog geen oplossing voorhanden. Volgens enkele forumposts zou het verwijderen van de T-Mobile sim-kaart het constante rebooten kunnen verhelpen. Dit zou echter niet voor iedereen werken.

Ondertussen wagen technisch onderlegde gebruikers zich aan het flashen van hun toestel naar een oudere versie van de firmware en/of Android-software, LG raadt mensen aan om niet zelf met hun toestel aan de slag te gaan. Dan ontstaat een kans dat er iets misgaat en dat mensen alle gegevens op het toestel voorgoed kwijt zijn.

T-Mobile Nederland draagt als optie voor klanten aan dat ze hun rebootende toestel kunnen opsturen voor reparatie. "Toestellen worden bij een onafhankelijke reparatiecentrum met voorrang verwerkt. Een specifieke tijdspanne is echter niet op voorhand te melden", meldt de telecomprovider op Twitter.

De bootloop in actie:

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.