Management

Juridische zaken
Slack

Slack dient Europese mededingingsklacht in tegen Microsoft vanwege Teams

Slack: Microsoft concurreert oneerlijk door Teams te bundelen met Office 365.

© Slack
22 juli 2020

Slack: Microsoft concurreert oneerlijk door Teams te bundelen met Office 365.

Slack heeft een officiële mededingingsklacht tegen Microsoft ingediend bij de Europese Unie. Volgens de zakelijke chat-app maakt Microsoft zich schuldig aan oneerlijke concurrentie, omdat het Teams bundelt met zijn Office 365-tools. Daarmee zou het bedrijf zijn macht op de markt misbruiken.

"Microsoft heeft tegen de wet in zijn Teams-product geïntegreerd in zijn dominante Office-suite, waarmee het miljoenen mensen dwingt om Teams te installeren, verwijderen onmogelijk maakt en de echte kosten verbergt voor enterprise-klanten", aldus Slack in een verklaring aan de Financial Times

Slack klaagt al langer dat Microsoft Teams zo goed als gratis weggeeft aan Office 365-klanten. Deze gebruikers zijn namelijk minder geneigd om extra te betalen voor andere of extra chat- of videobelsoftware, zoals Slack. Het bedrijf hoopt nu dat Brussel Microsoft gaat dwingen op Teams als apart product te verkopen, met ook een aparte prijs, stelt een anonieme bron met directe kennis over de klacht tegenover de Financial Times. 

"We vragen de EU om een neutrale scheidsrechter te zijn, de feiten te bekijken en de wet te handhaven", aldus David Shellhase, advocaat van Slack. Het bedrijf vraagt Brussel snel te handelen, "om ervoor te zorgen dat Microsoft zijn macht over de ene markt niet kan blijven overhevelen naar een andere markt door producten te bundelen". 

Nu de klacht officieel is ingediend, moet de Europese Commissie deze bekijken en besluiten of er een officieel onderzoek komt. Microsoft heeft nog niet op het nieuws gereageerd. 

1
Reacties
Bop 23 juli 2020 16:10

Daar gaan we weer. Verbieden dat een produkt, of eigenlijk funktionaliteit, meekomt in een bundel.
'Jamaar, dat maken wij ook!'

Waardoor klinkt dit ook alweer bekend? De heisa door Neelie Smit-Kroes over Internet Explorer. Terwijl iedereen de mogelijkheid had om een andere internet-browser te installeren.

Herinnert trouwens ook aan de zinloze en irritante popups en andere hinder over cookies. Blokkeer ze gewoon en gooi ze automatisch weg.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.