Overslaan en naar de inhoud gaan

Sites gezondheidszorg het gevaarlijkst

Websites die gezondheid of gezondheidszorg als thema hebben, zijn het gevaarlijkst van het hele internet. De kans dat bezoekers op dit soort sites te maken krijgen met phishing, oplichting of een infectie met een computervirus of andere malware, is groter dan bij elke andere soort website.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Malware report

Dat blijkt uit het nieuwe G DATA PC Malware Report, dat deze week is gepubliceerd. Van alle gevaarlijke sites die werden geanalyseerd, had bijna 27 procent de gezondheid(szorg) als belangrijkste onderwerp. Wat veel werd aangetroffen bij sites over gezondheid en gezondheidszorg, was een pop-up van de zogenaamde Money Rain-campagne. Dat is een (illegale) campagne, waarbij het beoogde slachtoffer wordt voorgehouden dat een bepaald persoon duizenden dollars of euro’s per dag verdient met een paar uurtjes werken van huis en dat die optie nu ook beschikbaar is voor de lezer van de tekst. In werkelijkheid betreft het werkzaamheden waarbij geld wordt witgewassen door het slachtoffer. Hij dient zijn bankrekening beschikbaar te stellen voor het ontvangen en doorboeken van grote sommen geld.

Grote afstand

Technologiesites maakten een kleine 12 procent van alle gevaarlijke websites uit. Websites met porno, die doorgaans worden beschouwd als een grote besmettingshaard, staan pas op de derde plaats.Het malwarereport is hier te downloaden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in