Innovatie & Strategie

Infrastructuur
iot

Simulatie als testoplossing voor internet of things

Fysiek testen volstaat niet meer

IoT in het verkeer © Shutterstock,  metamorworks
4 januari 2019

Het ontwikkelen van betrouwbare IoT-apparaten wordt steeds complexer, omdat ze in almaar nauwer verbonden, grotere netwerken toegepast moeten worden. Het fysiek testen van steeds meer van deze apparaten duurt te lang en kan veel beter en sneller met behulp van simulatie, vindt Sudhir Sharma.  

Zelfrijdende auto’s die mensen veilig naar hun bestemming brengen, thuisassistenten die op basis van een gesproken instructie een film opzetten en het licht dimmen, of digital twins die ongeplande downtime van industriële apparaten voorkomen, worden snel realiteit. We leven tegenwoordig in een hyperverbonden wereld, het internet of things (IoT). In 2020 zullen er meer dan 28 miljard verbonden apparaten zijn. Dit gaat verder dan alleen smartphones: het luidt het tijdperk in van digitale gezondheid, autonome voertuigen en slimme huizen die ons leven en onze werkomgeving verbeteren. Dit toekomstbeeld zal consumenten als muziek in de oren klinken, maar voor engineers en productontwerpers is dit een ontmoedigend beeld.

Het vereist namelijk honderden sensoren, microprocessors en zowel bedrade als draadloze communicatiecomponenten. Het is aan de engineers om te garanderen dat deze oplossingen betrouwbaar zijn en presteren in allerlei omgevingen. In het complexe web van hardware en software kan elk foutje of probleempje dat over het hoofd wordt gezien, leiden tot een mislukking.  

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!