Development

Software-ontwikkeling
Sijthoff Media verstuurt onbedoeld mails na software-update

Sijthoff Media verstuurt onbedoeld mails na software-update

Marketingautomationsysteem veranderde per ongeluk een automatische flow.

23 april 2021

Marketingautomationsysteem veranderde per ongeluk een automatische flow.

Door een software-update in het mailsysteem Ternair hebben (oud)-abonnees van Sijthoff Media onbedoeld een of meerdere mails gekregen. Er is geen sprake van een hack of datalek. Sijthoff Media is onder andere eigenaar van AG Connect, Adformatie, Kidsweek en Binnenlands Bestuur.

Ternair is een marketingautomationsysteem met automatische flows. Vannacht heeft de leverancier een update gedaan, waardoor een flow onbedoeld werd gewijzigd. Daardoor werden automatisch mails verstuurd naar een aantal (oud)-abonnees. Toen dit werd gesignaleerd, is de verzending meteen stopgezet.

Melding

Omdat de mail aan de abonnee alleen informatie van die abonnee bevat, is er geen data gelekt. Het mediabedrijf heeft uit voorzorg melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens, maar heeft de verwachting deze spoedig te kunnen afmelden als het onderzoek volledig is afgerond.

Er was verwarring bij abonnees omdat de mail werd verzonden vanuit een Adformatie-template aan abonnees van Kidsweek, en ook AG Connect. Inmiddels hebben alle lezers die een mail hebben ontvangen een excuusmail met toelichting gehad.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.