Development

Software-ontwikkeling
Development

SIG Benchmark: softwarekwaliteit gedaald in eerste kwartaal 2021

Industrieel Transport levert beste kwaliteit.

29 juni 2021

De kwaliteit van software stijgt al zeker tien jaar, maar in het eerste kwartaal van 2021 is sprake van een plotselinge dip. Dat blijkt uit de jaarlijkse Benchmark van de Software Improvement Group (SIG). Mogelijk is dit een gevolg van het vele thuiswerken gedurende de pandemie.

Software is al jaren steeds beter te onderhouden, concludeert SIG in zijn nieuwste rapport. En ook in 2020 verbeterde de kwaliteit van de geproduceerde code weer: de gemiddelde kwaliteit kwam uit op net iets meer dan drie sterren op een schaal van vijf. Het is de afgelopen jaren gemakkelijker geworden om gemaakte software te veranderen. Daarnaast werd software meer modulair en kleiner, wat een positieve impact heeft op hoe goed het te onderhouden is.

Deze trend zorgt er ook voor dat de softwarekwaliteit binnen de sector Industrieel Transport gemiddeld gezien het hoogste is. De kwaliteit komt hier gemiddeld op 3,27 punten uit, wat 0,27 punten boven het algemene marktgemiddelde is. “In deze sector zijn ze veel met low code en kleine systemen bezig, dat helpt”, verklaart dr. Magiel Bruntink, head of research bij SIG. “Maar ook de legacysystemen die ze nog hebben zijn gemiddeld gezien van een hogere kwaliteit.”

Low code levert beste kwaliteit

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!