Overslaan en naar de inhoud gaan

Sharepoint vormt achterdeur bedrijfsbeveiliging

Van de ondervraagden zegt 45 procent kopieën te maken van de documenten die op Sharepoint worden gedeeld. 18 procent zegt zelfs op regelmatige basis te kopiëren om een backup veilig te stellen. Uit het onderzoek uitgevoerd door Cryptzone, blijkt dat 92 procent van de ondervraagden weet dat door kopieën te maken het systeem minder veilig wordt.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Zij zeggen toch de documenten weg te schrijven naar een USB-stick om ze te delen met mensen die geen toegang hebben tot de Sharepoint-omgeving. 56 procent geeft aan dat derden vanuit oogpunt van bedrijfsbeveiliging geen toegang krijgt tot Sharepoint maar wel over documenten moet kunnen beschikken. Een ander argument om te kopiëren is dat respondenten het bewerken van documenten in Sharepoint te traag vinden verlopen.

Een derde kan het niet schelen

Van de respondenten die de veiligheidsvoorschriften van hun bedrijf overtreden zegt een derde dat zij zich daar niet van bewust waren. Nog eens een derde zegt dat het hen niet kan schelen als zij hun werk maar kunnen doen. De overige respondenten zegt dat de documenten die zij tegen de regels in kopiëren geen gevoelige bedrijfsinformatie bevatten. De ondervraagden gaven ook toe documenten te lezen die niet voor hen bestemd waren. Met name salarisinformatie, details over collega's en informatie over overnames zijn in trek.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in