Beheer

Security

Sharepoint vormt achterdeur bedrijfsbeveiliging

24 januari 2012
Beveiligingsmaatregelen worden op grote schaal genegeerd door gebruikers van Sharepoint, blijkt uit een onderzoek onder bezoekers van een Sharepointconferentie.
Van de ondervraagden zegt 45 procent kopieën te maken van de documenten die op Sharepoint worden gedeeld. 18 procent zegt zelfs op regelmatige basis te kopiëren om een backup veilig te stellen. Uit het onderzoek uitgevoerd door Cryptzone, blijkt dat 92 procent van de ondervraagden weet dat door kopieën te maken het systeem minder veilig wordt.

Zij zeggen toch de documenten weg te schrijven naar een USB-stick om ze te delen met mensen die geen toegang hebben tot de Sharepoint-omgeving. 56 procent geeft aan dat derden vanuit oogpunt van bedrijfsbeveiliging geen toegang krijgt tot Sharepoint maar wel over documenten moet kunnen beschikken. Een ander argument om te kopiëren is dat respondenten het bewerken van documenten in Sharepoint te traag vinden verlopen.

Een derde kan het niet schelen

Van de respondenten die de veiligheidsvoorschriften van hun bedrijf overtreden zegt een derde dat zij zich daar niet van bewust waren. Nog eens een derde zegt dat het hen niet kan schelen als zij hun werk maar kunnen doen. De overige respondenten zegt dat de documenten die zij tegen de regels in kopiëren geen gevoelige bedrijfsinformatie bevatten.

De ondervraagden gaven ook toe documenten te lezen die niet voor hen bestemd waren. Met name salarisinformatie, details over collega's en informatie over overnames zijn in trek. 
Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.