Beheer

IT beheer
Tesla

Serverstoring sluit Tesla-chauffeurs buiten

Storing bij Tesla saboteert smartphonetoegang tot elektrische auto.

© Tesla
22 november 2021

Storing bij Tesla saboteert smartphonetoegang tot elektrische auto.

Sommige eigenaren van een Tesla hebben urenlang geen gebruik kunnen maken van hun voertuig. De oorzaak was een serverprobleem bij de automaker waardoor de chauffeurs hun elektrische auto niet konden openen of starten met hun smartphone. Als zij hun autosleutel niet bij zich hadden konden ze daardoor niet rijden.

Topman Elon Musk reageerde persoonlijk op een tweet van een Zuid-Koreaanse chauffeur die meldde dat hij met zijn iPhone geen verbinding kon krijgen met zijn Tesla Model 3. Musk legde uit dat het waarschijnlijk om een serverprobleem ging. Een paar uur later twitterde de miljardair dat het was opgelost en bood hij z'n verontschuldigingen aan.

Het probleem lijkt zich wereldwijd voor te hebben gedaan. Op Twitter waren klachten te lezen uit onder meer de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Duitsland. Een van hen klaagde dat duizenden Tesla-bezitters hun auto niet konden gebruiken. "Ik ben er een van hen. Ze zeiden dat we het milieu zouden helpen door een elektrisch voertuig te bezitten, maar ik dacht niet dat ik dat zou doen door te 'lopen'."

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.