senioren

Senior voelt haat en liefde voor pc

CC-BY-SA-4.0 © Wikimedia Pavla Pelikánová
24 juni 2010
De meerderheid van de Nederlandse senioren is gek op internet. Maar ook ouderen vervloeken hun computer met regelmaat. Dat blijkt uit een onderzoek van Route50Plus en SeniorWeb.

Van de respondenten vindt 80% internet een fantastisch medium. 67% van de ouderen is niet bang om fouten te maken op de computer. Gaat er wel eens iets mis en leidt dat tot een kapotte computer, dan ervaart 79% van de senioren het niet kunnen internetten als groot gemis.

Hoewel de computer bij veel senioren geliefd is, wordt het apparaat tegelijkertijd regelmatig vervloekt. Vage meldingen, instellingen die opeens anders zijn of het steeds trager worden van de computer zijn zaken waar de senior zich hopeloos aan ergert. De computer krijgt de schuld, terwijl de gebruiker vaak de oorzaak blijkt te zijn van deze problemen. Deze worden veroorzaakt door verkeerd surfgedrag en het onterecht wegklikken van meldingen wat schadelijke software de kans geeft zich in de computer te nestelen.

SeniorWeb is met meer dan 110.000 leden de grootste computervereniging voor ouderen en biedt leden deskundige hulp en advies door vrijwilligers.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.