Development

Software-ontwikkeling

Seelig en Wesseling winnen Uniface Challenge 2012

24 mei 2012
Dino Seelig (eigenaar/consultant TCCO en Visual RoSe) en Bas Wesseling (DBA/Software Engineer van Formido Bouwmarkten) hebben als team de Uniface Challenge 2012 gewonnen.

Tijdens de voorjaarsconferentie van de Uniface gebruikersvereniging Face2Face, bonden op het hoofdkantoor van Compuware zes teams van twee mensen, werkzaam bij verschillende bedrijven, de strijd aan. De opdracht was met een standaard Uniface 9.5 ontwikkelomgeving binnen een dag een fraaie en functionele webapplicatie te ontwikkelen. De teams kregen de beschikking over een applicatiemodel en een functionele beschrijving van de te ontwikkelen applicatie, voor een dierenkliniek.

Dierenkliniek

Met de applicatie moest het mogelijk zijn om een willekeurige gebruiker informatie te tonen over de dierenkliniek. Een ingelogde gebruiker (geautoriseerd medewerker van de dierenkliniek) moest data over de praktijk kunnen invoeren en raadplegen. Een ingelogde gebruiker (klant van de dierenkliniek) moest online een consult kunnen aanvragen. En een niet ingelogde gebruiker moest contact informatie van de dierenkliniek kunnen zien.

Ook moest er beknopte en duidelijke documentatie voor het gebruik van de website worden gemaakt. De applicatie is onderverdeeld in 9 modules, waarbij er per module een aantal punten door de vierkoppige jury kon worden toegekend. Daarnaast konden de teams voor het snel opleveren van modules bonuspunten verdienen.

Slimme integratietechnologieën

Volgens de jury heeft het winnende team de integratie tussen verschillende technologieën slim benut, waardoor snel een artistiek ogende website gebouwd kon worden. De jury bestond uit Ton Blankers, Zulayka Martis, Rob van der Pluijm en Berry Kuijer Saat. Het team van Dino Seelig en Bas Wesseling maakte gebruik van de mogelijkheid om vroegtijdig modules aan te leveren voor beoordeling. Hierdoor wisten ze dat ze de juiste bouwstenen hadden om op verder te bouwen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.