Innovatie & Strategie

Security
praten

Securityspeak, over woorden en daden

Praatjes en het vullen van gaatjes.

© CC0 - Pixabay geralt
26 februari 2021

Het beveiligen van de ICT-systemen waar we zo afhankelijk van zijn is een lastige opgave. Een uitdaging die nog moeilijker wordt gemaakt door ketenwerking, domino-effect en infectierisico’s. Kwetsbaarheden lijken overal in te zitten, maar IT-beveiliging heeft naast gaatjes ook last van praatjes. Veel gebezigde uitspraken over security en security-incidenten die veel - en veel niet - zeggen.

Een groot deel van elk crisisplan, ook voor digitale rampen, komt neer op communicatie. Communicatie tussen leden van nooddiensten en hulpverleners, wat bij ICT ook leden van SOC’s (Security Operations Centers) en ICT-beheerders omvat. Maar ook communicatie tussen tech-experts en management, en communicatie tussen organisatie en de buitenwereld. Laatstgenoemde is nogal divers en bestaat uit klanten of gebruikers, partners en toeleveranciers, toezichthouders en overheden, plus de pers.

Uit de praktijk

Bij nogal wat security-incidenten worden woorden gebezigd die veelzeggend kunnen zijn, en woorden die eigenlijk niet zo veelzeggend zijn. Hier een willekeurig overzicht, uit de praktijk.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!