Overslaan en naar de inhoud gaan

Security multicloud belangrijkste zorgenkindje

Cloudsecurity is de belangrijkste zorg voor IT-beveiligers. Door de uitbraak van Covid-19 is het cloudgebruik in veel organisaties zeer sterk toegenomen. Dat zadelt veel IT-beveiligers op met meer beveiligingsuitdagingen.
beveiliging
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Driekwart van de organisaties die nu met cloud werken, doet dat met multi-cloud en binnen twee jaar denkt 87 % met meerdere cloudserviceproviders te werken. Ruim de helft werkt dan met meer dan 3 providers. Nu geldt dat nog voor 29%. De cloud-native workloads nemen in de komende twee jaar toe van 29 tot 55%.

Dat blijkt uit onderzoek van de Enterprise Strategy Group in opdracht van Splunk, dat afgelopen jaar is gedaan onder 535 senior beslissers in security en IT. Zij zijn afkomstig uit de VS, Canada, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Australië, Japan, Nieuw-Zeeland en Singapore.

Het zeer snel toegenomen gebruik van cloud maakt het werk van IT-beveiligers complexer. Dat wordt versterkt door het groeiend gebruik van hybride clouds.

De helft worstelt ermee om de beveiliging van datacenter en publiekecloudomgevingen consistent te houden. Een derde heeft geen goed zicht op de publiekecloudinfrastructuur en 42% wijst erop dat kosten en complexiteit zijn gestegen door het gebruik van diverse beveiligingscontroles. Bovendien ziet bijna een kwart dat ze niet meer betrokken worden bij ontwikkeling en DevOps-teams omdat die bang zijn dat ze niet meer genoeg snelheid kunnen maken. Daarnaast zijn bestaande beveiligingstools die cloudomgevingen niet ondersteunen een bron van zorg.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in