Development

Software-ontwikkeling
Windows 11

Schone installatie voor Windows 11 preview nu mogelijk met ISO-bestanden

Insiders krijgen geen toegang tot de laatste versie van Windows 11.

© Microsoft
20 augustus 2021

Insiders krijgen geen toegang tot de laatste versie van Windows 11.

Microsoft heeft de ISO-bestanden voor een Preview Build van Windows 11 vrijgegeven, meldt Tweakers. Gebruikers van het Insider-programma van Windows 11 kunnen de ISO bestanden downloaden en daarmee een schone installatie uitvoeren. 

Voorheen was het alleen mogelijk om met de Preview Build een upgrade van de Windows 10 installatie uit te voeren. Met de downloadbare ISO bestanden kunnen Insiders zowel een schone installatie als een in-place upgrade doen en krijgen ze daarmee toegang tot de geheel vernieuwde setup van Windows 11.   

In een blog van Microsoft staat dat de nieuwe setup het enthousiasme van de gebruiker moet aanwakkeren. Dat wordt nog meer gestimuleerd doordat gebruikers hun computer tijdens de installatie een naam kunnen geven. Uit eerdere feedback van de Insiders bleek dat hier veel vraag naar was, aldus Microsoft. Eenmaal door de installatie, leidt de nieuwe 'Get Started app' gebruikers heel snel door de setup van hun nieuwe pc heen.   

Voorlaatste versie
De gebruikers krijgen geen toegang tot de laatste versie van de Windows 11-versie met nummer 22000.160, maar tot de Windows 11-versie 22000.132. Doordat zij niet de laatste versie hebben, zien de Insiders niet de laatste wijzigingen van de Windows 11-versie 22000.160.

In deze versie zijn een aantal issues opgelost, zoals problemen met de taakbalk. In de taakbalk werd met een icoontje 'locatie in gebruik' aangegeven. Ook als de instellingen hiervoor uitgeschakeld waren, bleef het icoontje toch zichtbaar.  

Release Windows 11
De verwachting is dat de release van Windows-11 in oktober zal. Zo bleek eerder uit een blogpost van Microsoft begin augustus. Toen schreef Microsoft dat fabrikanten tot 22 oktober hebben om hun drivers in te dienen als ze met Windows 11 geleverd moeten worden. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.