SAP wil vergoeding aan Oracle verlagen

4 februari 2011
SAP gaat een rechtbank in Californië vragen de schadevergoeding van 1,3 miljard dollar die het bedrijf aan Oracle moet betalen, te verlagen. Het bedrijf overweegt ook tegen de uitspraak in beroep te gaan.

Gisteren maakte de rechtbank de jury-uitspraak definitief, zonder deze te veranderen. SAP heeft Oracle inmiddels 120 miljoen dollar betaald voor de juridische kosten die Oracle heeft gemaakt en moet nog 14,7 miljoen dollar aan 'prejudgement' rente betalen.

SAP gaat de komende weken zogeheten 'post-trial motions' indienen om de schadevergoeding lager te krijgen. Het vermoedelijke argument dat SAP gebruikt, is disproportionaliteit van de strafmaatregel. Als het niet lukt het bedrag lager te krijgen, gaat SAP in beroep tegen de uitspraak.

Oracle spande de rechtszaak aan tegen SAP omdat de inmiddels opgeheven dochteronderneming TomorrowNow grote hoeveelheden documenten illegaal van de support website van Oracle heeft gedownload en daarmee licentieovereenkomsten en auteursrechten van Oracle heeft geschonden.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.