SAP organiseert Innojam programmeerfestijn

24 juni 2011
Vanmiddag begint in het hoofdkantoor van SAP in Den Bosch de zogeheten Innojam. Dit is een evenement waar IT-managers, procesexperts, projectleiders en ontwikkelaars kunnen laten zien wat ze waard zijn. Het is de bedoeling om binnen een dag een aantal applicaties te bouwen voor goede doelen.

De SAP Innojam wordt afgetrapt om 13:00 uur, met de zogeheten Tech Fire. “Daar komen de experts van SAP uit Waldorf en Palo Alto de deelnemers bijpraten over de laatste innovaties.  Het gaat dan om SAP On Demand oplossingen zoals Project River, BI On Demand en SAP Gateway. Ook de nieuwste Sybase mobility oplossingen komen aan bod”, zegt Mark Raben, CTO van SAP.

Na de korte inleiding over de nieuwe techniek komen de business cases aan de orde, waarvoor tijdens het gebeuren de applicaties moeten worden geschreven. Raben: “Het gaat om zogeheten ANBI-doelen, projecten die voor grote groepen mensen erg belangrijk zijn. Zo wordt aan de deelnemers gevraagd om een applicatie te schrijven voor het Wereld Natuurfonds, waarmee deze organisatie broodnodige nieuwe fondsen kan aanboren. Kern is het cameraproject (zie foto), waarbij dieren in de jungle op de foto worden gezet met speciale camera’s."

Werken onder tijdsdruk
De jury, waar ook Raben zitting in heeft, loopt gedurende het hele evenement rond, om te kijken wat de kandidaten doen. “Er moet echt geprogrammeerd worden en bijzondere vondsten zullen zeker extra punten opleveren. Ze mogen om 15:00 echt los gaan, tot de volgende dag half vier. Dus hebben ze iets meer dan 24 uur. Dan stopt de klok en mogen de deelnemers hun toepassingen presenteren”, zegt Raben.

De cases waar de programmeurs zich over moeten buigen zijn wel geselecteerd op een kleine omvang, zodat het mogelijk is om binnen een etmaal een werkende applicatie te bouwen. Raben: “Dat laatste is wel heel belangrijk, ze moeten echt met een werkend protoype voor de dag komen. Ik wil geen PowerPoint-presentatie zien met een beschrijving van de functionaliteit. Voor de benodigde hardware hebben we een contract met een Cloud-leverancier. Mocht een van de teams meer resources nodig hebben, dan regelen we dat met één telefoontje.”

Voor natjes en droogjes wordt gezorgd
In de nacht kunnen de deelnemers een tukje doen, SAP zorgt voor benodigdheden zoals veldbedden. Ook zorgt het bedrijf voor de voeding van de deelnemers. Of daar specifiek ‘nerd food’ tussen zit? Raben lacht en zegt: “Het valt best mee, al hebben we natuurlijk wèl pizza.”
Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.