Beheer

IT beheer
omzetrisico

SAP-licentierisico: eigenlijk geen verrassing

SAP-gebruikers konden wel weten dat indirect gebruik voor kostbare verrassingen zorgt. Maar hoe kostbaar?

© Pixabay CC0 Public Domain
19 april 2018

De onduidelijkheid en onzekerheid over SAP’s claims op licentievergoedingen voor indirect gebruik van zijn software slepen al enkele jaren. De Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG) is al jaren in gesprek met die leverancier over dit hete hangijzer. “Dit is an sich niet nieuw: indirecte toegang is niet iets van 2017 of 2016.”

VNSG-directeur Rob van der Marck heeft AG Connect eerder al een toelichting gegeven op de langlopende kwestie van licentievergoedingen voor indirect SAP-gebruik. De Nederlandse gebruikersgroep heeft hierover eind vorig jaar nog een uitlegdocument gepubliceerd, nadat het in februari 2017 een reeks concrete aanbevelingen aan zijn achterban heeft verstrekt. Dit alles in pogingen om licht te schijnen op de onduidelijke situatie voor SAP-klanten.

Niet óf maar hoeveel

“Er is ontzettend veel onduidelijkheid; het staat onduidelijk in contracten”, weet Van der Marck. Let wel: het gaat hierbij niet om onduidelijkheid óf indirect gebruik betaald moet worden. Daaraan twijfelt de VNSG-directeur niet. “Als je SAP-functionaliteit gebruikt, zul je op één of andere manier ervoor betalen”, legt hij uit. Het was echter onduidelijk hoeveel, voor welke gebruiksvormen en onder welke omstandigheden er betaald moet worden.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!