Overslaan en naar de inhoud gaan

SAP koopt Sybase

De Duitse softwaregigant SAP koopt de Amerikaanse databasefabrikant Sybase voor een bedrag van 5,8 miljard dollar. De aankoop van Sybase moet SAP helpen het verlies van klanten aan Oracle een halt toe te roepen. Het is de op 4 na grootste overname van een softwarebedrijf ooit.
Sybase
© Sybase
Sybase

SAP heeft aangegeven alle bestaande Sybase producten te blijven ondersteunen en ook de ontwikkelafdelingen van beide bedrijven intact te laten. Sybase zal als zelfstandige eenheid onder de vlag van SAP opereren, onder leiding van Sybase's eigen management team. Sybase is opgericht in 1984 en kreeg in 1991 een beursnotering.

SAP betaalt 65 dollar per aandeel; een premie van 44 procent op de prijs van het Sybase-aandeel over de afgelopen 3 maanden. De raad van bestuur van Sybase gaf unaniem zijn goedkeuring aan de overname, die nog wel groen licht moet krijgen van toezichthouders en aandeelhouders.

Met de transactie wil SAP zijn positie op de markt voor mobiele software uitbreiden, zei co-ceo Bill McDermott in een verklaring. SAP wil met acquisities als deze de het vertrek van klanten naar concurrent Oracle een halt toeroepen en de dalende verkoopcijfers omzetten in groei.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in