Overslaan en naar de inhoud gaan

SANS getroffen door phishingaanval

Cybersecuritytrainer SANS Institute heeft een phishingaanval op zijn eigen systemen niet kunnen voorkomen. Zeker 28.000 stuks persoonlijke identificeerbare informatie zijn daarbij gestolen.
Phishing
© Pixabay
Pixabay

Dat meldt SANS op zijn website. Een medewerker van SANS trapte in een phishing-aanval, waardoor zijn e-mail account gecompromitteerd raakte. De hackers konden zo bij zeker 28.000 stuks data. Het gaat daarbij onder meer om namen, telefoonnummers, bedrijfsnamen, postadressen en land van afkomst. Volgens SANS zijn andere accounts binnen de organisatie niet gecompromitteerd. Ook benadrukt de beveiliger dat er geen financiële gegevens of wachtwoorden zijn buit gemaakt.

DFIR Summit

De hackers haalden de data uit attachments die naar het gecompromitteerde account werden gestuurd. Er zou geen informatie uit het adresboek van SANS zijn gestolen. Het gaat om informatie van personen die zich geregistreerd hadden voor de virtuele DFIR Summit.

SANS is een gerenommeerde beveiligingsspecialist die zich grotendeels richt op geavanceerde opleidingen. Dat juist deze organisatie ook kwetsbaar blijkt voor aanvallen als deze, is wel een beetje pijnlijk. De eigen digitale forensische instructeurs leiden het onderzoek. SANS belooft dat als het onderzoek is afgerond een webcast volgt met de lessen die het bedrijf hieruit heeft geleerd en waar anderen ook baat bij hebben.

Personen wiens data betrokken zijn bij de aanval, worden daarover ingelicht, heeft SANS beloofd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in