Sanderink voorziet nieuwe golf ontslagen

5 augustus 2009
Gerard Sanderink voorziet na de zomer een nieuwe ontslaggolf in de Nederlandse IT-sector. Volgens Sanderink hebben veel IT-dienstverleners hun klanten grote kortingen op contracten gegeven en zitten ze nu met verliesgevende contracten in hun maag.

Sanderink, CEO van Centric, zei dit tegen het Financieele Dagblad. Volgens Sanderink hebben veel grote afnemers begin dit jaar hun contracten opengebroken. In sommige gevallen slaagden ze erin om 15 tot 20 procent korting te bedingen op die contracten. “Enkele partijen zijn heel diep gedoken en gaan daardoor de komende twee jaar pijn lijden.”

Ook zullen bedrijven volgens Sanderink niet ontkomen aan collectief ontslag van medewerkers. Sanderink zegt ook dat hij van zijn eigen 9000 medewerkers minder dan vijftig heeft moeten laten gaan. De meesten van hen werkten bij Ordina BPO, het verliesgevende onderdeel van Ordina dat door Centric is overgenomen.

Vakbondsbestuurders zeggen dat Sanderink in de ontslagprocedures niet volgens de regels te werk is gegaan. Zo is de medezeggenschap niet goed geïnformeerd en is ook de wet voor de melding van collectief ontslag niet goed gevolgd.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.